Nieuws uit de regio

25-08-2019 - Heist-op-den-Berg

Heet Hestival

Op het Cultuurplein was de 15de  Hestival een bijzonder warme, maar daarom niet minder geslaagde editie. Meer dan 10.000 bezoekers mochten genieten van muziek, gaande van de kindvriendelijke Ketnetband tot Channel Zero, de groep voor zware jongens (en meisjes).

Bij het optreden van de Ketnetband, in de namiddag in volle zon, probeerden velen nog ergens op het open plein een schaduwhoekje te vinden, maar in de loop van de avond, toen de temperatuur in graden een beetje daalde, ging de ambiancemeter flink de hoogte in. Dit was ook het laatste jaar dat er drank verkocht werd in wegwerpbekers. Ondanks de inzet van jongeren, die een kleine beloning kregen voor het ophalen, bleef er toch nog redelijk wat afval achter. Vanaf volgend jaar is het verplicht om herbruikbare bekers te gebruiken, wat voor een organisatie als Hestival een belangrijke logistieke uitdaging is.

Voorzitster van de organiserende vzw Hestival Katrien De Roover, kan terugblikken op een rustige avond zonder veel incidenten: “Voor mij was de editie 2019 het tweede beste festival, zowel wat betreft de opkomst, maar zeker ook de ‘beleving’ van de muziekliefhebbers tijdens de optredens. Anderzijds is natuurlijk elk jaar fysiek erg zwaar, een hele dag in de weer en pas ’s morgens tegen 8 u in ons bed.  Het hele plein was toen al netjes opgeruimd, want om 6 u begonnen die van Heist Loopt al met hun opstelling,” aldus Katrien die al 7 jaar mee de kar trekt als vrijwilligster, maar er toch noch minstens één jaartje bij doet. Zelf heeft ze genoten van de Gestapo Knallmuzik maar ook Channel Zero had een schare aan die-hard-fans die zorgden voor een vreedzame mosh pit (tegen elkaar op beuken op ritme van de muziek). Voor mensen die dat niet gewoon waren, leek het een vrij ingrijpende manier van dansen, maar security is praktisch nergens tussen beide hoeven te komen.

Ook artiesten die naar Hestival komen, blikken tevreden terug. Dat komt misschien door het lekkere menu dat ze voorgeschoteld krijgen, ook allemaal bereid door vrijwilligers: groentjes met tzatziki, appel/venkelsoep, Baskische kip met kroketjes of rijst en als dessert frisco, chocomousse of versgebakken brownie bij de koffie.

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

De Vier Bollekes

Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Speciale promoties Check het hier