Nieuws uit de regio

21-08-2019 - Schriek

Ter ere van Sint Bernardus

Voor de Schriekse Landelijke Gilde zijn alle redenen goed om te feesten: Omdat er in hun dorp een Sint Bernarduskapel staat, wordt  ter ere van die heilige op zondag 25 augustus door de Landelijke Gilde gefeest aan de rotonde van de Bredestraat en de Schiekstraat.

Is het nu omdat Sint Bernardus de 2de kruistocht organiseerde of omdat in Watou het Sint Bernardusbier gebrouwen wordt, ambiance is er bij de Schriekse gilde altijd. Tussen 13 u en 15 u  kan je, vanuit de feesttent aan de rotonde, starten voor een gezinsfietstocht van ongeveer 35 km, waarbij op verschillende tussenstops iets wordt aangeboden om te eten of te drinken. Deelnemen kost in voorverkooop 5 euro (kinderen onder de 12 jaar halve prijs) en zijn te verkrijgen bij de Spar in Schriek-centrum.  De dag zelf inschrijven kan ook maar dan betaal je 10€. Voor wie na de tocht dan toch nog honger moest hebben, staat er aan de feesttent naast de kapel ook een frietkot. Om 19 u is er de officiële viering met de litanie van de patroonheilige ‘van het goede weer’ en de verering van de relikwie. Sint Bernardus moet de Schriekenaren beschermen tegen de gevolgen van donder en bliksem en zorgen voor mooi weer zodat de groenten prima kunnen groeien op het veld.

De hele dag kan je ter plaatse het straffe Sint Bernardusbier degusteren. Het sterkste bier van de brouwerij, de Abt 12, stond op nummer 4 op de lijst van beste bieren ter wereld van de website beeradvocate.com. De recepten van de bieren zijn dezelfde als die van de brouwerij in Westvleteren. Alle bieren van Sint-Bernardus zijn van hoge gisting.

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

Speciale promoties Check het hier