Nieuws uit de regio

07-08-2019 - Tremelo

Fietsen met Victor Campenaerts en Laurens Sweeck

De Fietseling op 11 augustus is een groots wielerevenement van de gemeenten Tremelo, Herselt en Begijnendijk. Bij de groepsstart van de 60 km houdt werelduurrecordhouder Victor Campenaerts een signeersessie en ook veldrijder Laurens Sweeck rijdt mee. Daarnaast zijn er nog vele andere tochten, van het Fietselingetje van 10 km tot het Frans Verbeeck parcours van 100 km. Terug op de vertrekplaats is er nog veel muzikale ambiance.

Sportievelingen, recreatieve fietsers en gezinnen kunnen genieten van enkele mooie, rustige fietsroutes langs toeristische plekjes tijdens de Fietseling. De nieuwe fietsroutes werden samengesteld aan de hand van een uitgebreid aanbod aan toeristische trekpleisters en animatie. Zo wordt dit jaar een unieke route van 80 km bewegwijzerd om volop de toeristische kaart te trekken. Deze route wordt ook gebruikt als basis voor bijna alle kortere routes van 60, 40 en 20 km, zodat de toeristische trekpleisters rijkelijk aan bod komen. Wil je een bezoek brengen aan het Sven Nys Cycling Center, Damiaanmuseum, de festivalweide en het bezoekerscentrum Rock Werchter X? Of liever een streekproductenmarkt en kindercrossparcours bijwonen? Het is allemaal mogelijk!

Tussen 7 en 15 u kan je vrij vertrekken voor de verschillende afstanden. Wie de sfeer van een echt wielerpeloton wil opsnuiven kan op het Damiaanplein in Tremelo om 9 u meerijden met de 60 km aan een gemiddelde van 25 km/u. Echte sportievelingen sluiten aan bij het peloton dat op het Kerkplein in Begijnendijk om 8.30 u vertrekt voor 100 km aan 32 km/u.

Vanaf 14 u is er op het Damiaanplein in Tremelo heel wat te beleven, zelfs voor wie niet deelneemt aan de Fietseling: doorlopend springkastelen en grime, de ballonnenclown Mr. Creezy (14u-17u) en muzikale optredens van Johan Veugelers (14 u), Kontrair (15 u) en Les Copines (17.30 u). Vanaf 19 u houdt een dj er de ambiance in. Ook op het Kerkplein in Begijnendijk en het Gemeenteplein aan de Vest te Herselt is heel wat te beleven op 11 augustus. Meer info op www.

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Speciale promoties Check het hier