Nieuws uit de regio

11-07-2019 - Wiekevorst

Feest op de boerderij

Het 2de weekend van juli is er steeds een groot dorpsfeest op het erf van De Witte Lelie aan de Itegemseweg, dit jaar met de Landelijke Gilde als organisator. Op het programma een jogging, wandel- en fietstochten, een behendigheidswedstrijd voor tractoren en vooral veel ambiance in de gezellige feesttent.

De feestelijkheden starten op vrijdag 12 juli met de  grote Hoevejogging in het kader van het joggingcriterium van Heist-op-den-Berg “Rondom Netedal”. 18.45 u. start De G-atleten gaan van start om 18.45 u; om 19 u de kinderjogging en om 19.30 u. de korte wedstrijd van 3,72 km. Het grote werk met de  7,30 en de 10,85 km begint om 20 u. Voor iedere deelnemer een naturaprijs en een extra prijs voor de eerste man en eerste vrouw van elke reeks.  

Op zaterdag is het de beurt aan degenen die een beetje minder snel te voet gaan in de wandeling van de Vlaamse Wandel Federatie. Inschrijven en vertrekken kan al vanaf 7 u in de morgen tot 15 u ’s namiddags.. Wiekevorst is de landelijkste gemeente uit de streek en dat zal je ook merken aan het wandelparcours. Vertrek en aankomst zijn in de feesttent gelegen langs de Itegemseweg 98 bij de familie Van Houdt waar je kan kiezen uit afstanden van  4-7-14-20-25 en 30 km.

OP zondag begint om 10 u de behendigheidswedstrijd voor tractoren. Tractoren met zeer handige chauffeurs meten hun beste stuurkunst om de meest moeilijke opdrachten uit te voeren. Niet de brute kracht is van tel, maar wel de precisie. Een ganse dag spektakel en discipline. In de namiddag kan je tussen 13en 15 u inschrijven voor de grote fietszoektocht die u langs de mooiste plekjes van de streek brengt.

Drie dagen lang kan je ook terecht in het hoeverestaurant van de Landelijke Gilde.   De hoevefeesten zijn bekend voor zijn lekkere fritten met stoofvlees, de zeer gegeerde verse mosselen, pannenkoeken, lekker hoeve ijs met verse aardbeien, enz.

Inlichtingen bij Kurt Vets op 0473 91 03 27 of via mail lgwiekevorst@gmail.com

Brilcenter

  Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Speciale promoties Check het hier