Nieuws uit de regio

09-07-2019 - Heist-op-den-Berg

De langste toog van Heist

De zomer is al enkele weken bezig maar in Heist, hun spotnaam van ‘telaatkomers’ indachtig, start Heist Zomert pas op zaterdag 13 juli. Dat betekent niet dat er minder ambiance is, want 6 weken lang wordt er een lap op gegeven, onderaan de Heistse berg, om het laatste weekend de zomer af te sluiten met Hestival en Heist Loopt/Zingt op het Cultuurplein.

Met Heist Zomert wordt terug gegrepen naar het oude concept met het podium voor het Torengebouw waar enkele bomen verdwenen zijn. Van elk terras van het gouden kruispunt én vanop de gazon van de berghelling kan nu 6 zaterdagen genoten worden van diverse optredens in verschillende genres. “Voor elk wat wils”, zegt organisator Nick Vercammen, die het evenement heeft overgenomen van Gert Put en ook in Berlaar voor de zomeranimatie zorgt.  Eén van de nieuwigheden die worden ingevoerd is het plan om de lange betonnen bloembak die het pleintje afzoomt om te bouwen tot één grote staantafel en op die manier de langste toog van Heist te bouwen. Op het plein zal de drank geschonken worden in biologisch afbreekbare bekers. “Er is nogal wat discussie over wat nu het meest ecologische is”, heeft Vercammen ondervonden. “Voor herbuirkbare bekers is veel drinkwater nodig om ze schoon te spoelen, en dat dat is ook weer niet zo milieuvriendelijk. Ook Kristof Calvo van Groen heeft in Mechelen gekozen voor de biologisch afbreekbare bekers”.

Zaterdag 13 juli wordt de aftrap gegeven met ‘Terug naar Den Eden’, genaamd naar de legendarische discotheek in de Bergstraat. Oude gloriën als Dolle Jo en Piet Keizer zullen plaatjes draaien, samen met dj Pheabs. Op 20 juli is het ambiance met Ronny Lee en zijn band en een week later komt onder meer Aalex Vertommen met haar Lexington Steel, Krix & Sash en Blak Juju ft Buscemi. Op 3 augustus is het de beurt aan Liberty, Sven lanvin en Real Retro House en een week later aan Roland  Van Campenhout. Heist Zomert wordt op 17 augustus afgesloten door de Fixkes, terug van nooit weg geweest en ‘De Dode Hond in uw Kelder’, volgens organisator Vercammen een band die wat weg heeft van Gorki.

De Roover

Gedimat De Roover is een handelaar in bouwmaterialen die u ondersteunt met deskundig advies en dit voor vakman, kmo en particulier. Bij De Roover kunt u kwalitatieve merken van bouwmaterialen kopen en laten leveren aan scherpe prijzen.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en verzekeringsmakelaar in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier