Nieuws uit de regio

09-06-2019 - Hulshout

Klimaatacties van Hulshoutse kinderen

Middelbare scholieren stonden wekenlang in de belangstelling met hun wekelijkse acties ten voordele van het klimaat. De kinderen van de Hulshoutse kindergemeenteraad wilden ook een duit in het zakje doen en verdeelden aan Hulshoutse winkels flyers om met aan te zetten om met de fiets of te voet naar de lokale winkels te komen.

De kindergemeenteraad  is verkozen uit de kinderen van het 5de en 6de leerjaar van de Hulshoutse lagere scholen. Ze vergaderen regelmatig, samen met de grote-mensen-schepen voor de jeugd Kato Laeremans,  over actuele thema’s zoals verkeersveiligheid en dus ook over het klimaat. Voor betogingen in Brussel zijn ze nog wat te klein, maar ze wilden toch een steentje bijdragen aan de bewustwording en mensen confronteren met de toekomst van de kinderen en het feit dat we er nú iets moeten aan doen. Doel was de Hulshoutenaren te stimuleren om voor korte afstanden zich te voet of met de fiets te verplaatsen. De jonge klimaatactivisten ontwierpen een flyer en de mooiste was van Frauke. Die werd op enkele honderden exemplaren gedrukt en aan verschillende winkels overhandigd. Wie met de fiets of te voet naar de bakker of de beenhouwer kwam kreeg als extra motivatie een fietsreflector. Bij de bakker aan de Grote Baan in Hulshout-centrum stonden Sjouke en Luna overtuigend te flyeren

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier