Nieuws uit de regio

06-06-2019 - Heist-op-den-Berg

Sint Lambertus zendt zijn zonen uit

Voor het vierde jaar op reis kregen de leerlingen van St. Lambertus boven op de Heistse berg, de kans om een stage te doen in het buitenland. Ze maken er kennis met een andere bedrijfscultuur en leren methodes die in Belgische bedrijven niet aan bod bod. Matthew Pelgrims, Senne Naulaerts,– Brent Verreth en Thiemo Cumps gingen samen met leerkracht Jef Lambrechts Naar Baltimore Aircoil in Italië.

De stages kaderen in het Erasmus+programma, een Europees project voor onderwijs, opleiding, jeugdzaken en sport. Andere leerlingen liepen stage bij Reynaers Aluminium in Ierland en werden ingeschakeld in het productieproces van aluminium ramen en beslag of naar Duitsland waar naarstig getimmerd werd in het bedrijf van Willi Heinz Zimmerei. Gedurende de stageperiode verbleven ze zelfstandig n een appartement/cottage. Ze deden zelf hun inkopen en zorgden dat er lekkere maaltijden op tafel verschenen. Dagelijks werden er foto’s doorgestuurd zodat het thuisfront het hele verhaal op de voet kon volgen. “Tijdens de stage worden zij uitgedaagd om de nodige zelfdiscipline aan de dag te leggen en te tonen dat ze in staat zijn om zelfstandig in het leven te staan,” aldus leerkracht Sigrid Wouters, leerkracht Frans en verantwoordelijke voor de internationalisering. “Ze kregen de kans om zich te oefenen in een vreemde taal en de opgedane ervaring zal heb ongetwijfeld stimuleren in hun communicatieve en sociale vaardigheden”.

Voor volgend schooljaar zijn er al afspraken gemaakt met Vink uit Heist, Europees marktleider voor de distributie van kunststof half fabricaten. In Denemarken zullen de leerlingen mee ingeschakeld worden in het ganse proces op de werkvloer.

De Vier Bollekes

Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier