Nieuws uit de regio

06-06-2019 - Schriek

1000 ontbijten op Schriekse Uylefeesten

Sinds woensdagavond wordt door een hele boel vrijwilligers gewerkt aan de voorbereiding van de nieuwe Schriekse Uylefeesten. Die kunnen nu al een succes genoemd worden: voor het ontbijt van zondagochtend zijn er nu al bijna 1000 inschrijvingen en daar kunnen ze op zondag zelf nog een heleboel bijkomen.

Op het kerkplein naast de St.Janskerk werd een reuze festivaltent opgetrokken van 20 op 45 meter. De tent kan volledig verduisterd worden en is 9,20 m hoog in de nok en 3 m aan de zijkant. Dus plaats genoeg om de verwachtte volkstoeloop op te vangen. De Landelijke Gilde, die instaat voor het ontbijt, heeft gelukkig al wat ervaring om dergelijke massa-evenementen in goede banen te leiden. Voor hun jaarlijkse barbecue beschikken ze over bestek voor 1500 bezoekers en ook de keuken van het parochiecentrum is goed uitgerust.

De feestelijkheden worden op zaterdagnamiddag 8 juni op gang geschoten door de Uyleloop, een jogging uit het criterium Rondom Netedal. Eerste vertrek van de kidsrun om 13.45 u. De Uyleloop zelf gaat van start om 15 u voor 5 – 10 of 15 km of de aflossing in teamverband. Op zaterdagavond wordt er ook al heel wat volk verwacht voor de Schriekse Rune Van den Notelaer die furore maakte in The Voice. Aansluitend is er dikke ambiance met de Schlagershowband. De hele dag door kan je fritten, pasta, hamburgers of pannenkoeken komen eten. Aansluitend op het ontbijt van zondagochtend, waarvoor je men de dag zelf ook nog kan aanmelden, zal de fanfare een luchtig aperitiefconcert brengen. Er is kinderanimatie waar o.a. reuze-knikkerbanen zullen gemaakte worden. De hele zondag door zijn er optredens en animaties  van de Magneetdansers, The Wallace Pipe Band, Magic Stef en Marchandise, allemaal groepen en organisaties met Schriekse banden, net als Mary’s Little Lamb en de dj’s die op zondagavond voor de ambiance zullen zorgen. In de parochiezaal kan je terecht voor een lekkere menu in het Parochierestaurant met de traditionele gerechten als stoofvlees, videe, kalkoengebraad of koude schotel. Inschrijven is niet nodig, gewoon je benen onder tafel schuiven.  Tot zondagmiddag kan je nog aanmelden voor het Bobby Prins optreden van maandagnamiddag (taart inbegrepen)

Maar doorlopend kan je ook terecht in de aparte tent ‘Het Groene Woud’ (15x15 m) waar een gezellige sfeer wordt geschapen met groen en struikgewas.  Schriek zal zijn naam als ‘feestdorp’ weer alle eer aan doen.

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier