Nieuws uit de regio

05-06-2019 - Hulshout

Gemeentebestuur wil gezonde Hulshoutenaren

Ter gelegenheid van de Grootouder- en Kleinkindsportnamiddag in het Sportcentrum Joris Verhaegen in Hulshout ondertekenden schepenen Elien Bergmans (sport) en Saskia Luyten (sociale zaken) het Charter Gezonde Gemeente samen met LOGO Kempen. Eén van de mogelijke acties is het rookvrij maken van de Hulshoutse sport- en speelterreinen.

“Via dit charter engageren we ons om tijdens deze legislatuur 2019 - 2024 verder werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid”, aldus de beide schepenen.”Dit beleid biedt iedereen, en de meest kwetsbaren in het bijzonder, kansen en stimuleert hen om gezond te leven in een gezonde omgeving. Het gaat over een gezonde publieke ruimte, toegankelijke zorg- en welzijnsvoorzieningen, gezonde wijken en woningen, een gezond klimaat en veiligheid. Ons doel is dat in onze gemeente de gezonde keuze de gemakkelijkste keuze wordt”. Bestaande initiatieven worden zeker verder gezet zoals de opsporing borstkanker, het project ‘warme dagen’, waarbij ouderlingen extra in de gaten worden gehouden op hete zomerdagen en ‘bewegen op verwijzing’. Het aantal AED-toestellen wordt verder uitgebreid, net als de cursussen om de toestellen te bedienen.  Vooral het ‘rookvrij opgroeien’ van jonge kinderen krijgt aandacht. Als startevent mochten de kinderen op de grootouder/kleinkind sportnamiddag al flink ‘bellen blazen’ als symbool voor de rookvrije lucht.

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier