Nieuws uit de regio

05-06-2019 - Heist-op-den-Berg

Slecht weer stopt Baltimore-fietsers niet

Meer dan een derde van de werknemers van Baltimore Aircoil Company in het Heistse industriepark komt met de fiets naar het werk (in de winter iets minder). Op Wereldmilieudag werden de fietsende personeelsleden extra in de bloemen gezet en kregen ze een gezonde smoothie bij aankomst op het bedrijf.

“Wereldmilieudag vormt jaarlijks het hoogtepunt van onze duurzaamheidsactiviteiten. Alle werknemers tonen dat spaarzaam omspringen met natuurlijke bronnen loont”, aldus Wouter Rosiers, HR director Europe. “Ons bedrijf ligt op een file-vrije locatie en daarom kozen medewerkers er vroeger voor om de verplaatsing met de wagen te maken. Met de invoering van een fietsmobiliteitsplan hebben we een extra duwtje in de rug gegeven om over te schakelen naar een meer duurzaam woon-werkverkeer. De combinatie van het leasen van een fiets met de fietsvergoeding van 24 cent/km maakt dat het niet alleen goed is voor het milieu, maar ook financieel interessant en daarenboven bevordert het de gezondheid. Daardoor komen onze werknemers niet alleen vandaag met de fiets, maar gedurende het ganse jaar. En ook de regionale fietshandelaars zijn tevreden, want het grootste deel van de leasefietsen zijn elektrische exemplaren”, vertelt de enthousiaste personeelsdirecteur.

Baltimore zet nog veel meer in op duurzaamheid. Enkele jaren geleden werd het Green Team opgericht dat als taak heeft om de ecologische voetafdruk van het bedrijf zoveel mogelijk te verkleinen. Dat begint bij de ontwikkeling van nieuwe producten maar ook aanpassingen aan het bestaande productieproces, vragen aan leveranciers en motivatie van de eigen werknemers. Vorig jaar behaalde het Heistse bedrijf nog de bronzen prijs bij de Belgian Business Awards for the Environment met een hybride koeler die zowel water als energie bespaart.

Guy Mariën

Guy Mariën is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

De Vier Bollekes

Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier