Nieuws uit de regio

29-05-2019 - Heist-op-den-Berg

Beweging.net in 'de beste schouwburg van Vlaanderen'

Beweging.net, de nationale koepelorganisatie boven verenigingen als KWB, Femma, Okra, Samana en ook CM en ACV, had Cultuurcentrum Zwaneberg uitgekozen voor de jaarlijkse Rerum Novarum toespraak. De feestdag van O.H.Hemelvaart is voor de katholieke zuil een beetje wat 1 mei voor de socialisten is. Het academisch gedeelte werd afgesloten door Dimitri Leue die Zwaneberg gemeend ‘de beste schouwburg van ’t land’ noemde.

Vóór de toespraak van nationaal voorzitter Peter Wouters werd voor de Tamara 2019 uitgereikt. De jury van de Tamara's bestond uit 7 jongeren uit de regio met daarbij de Heistse Eva Van Noten. TAMARA staat voor ‘There Are Many Alternatives Ready and Available’, dit in tegenstelling tot de pessimistische TINA (There Is No Alternative) dat door Margareth Tatcher werd gelanceerd. De eerste Tamara ging naar Klimaan, een Mechelse burgerbeweging die mensen en organisaties wil verbinden rond acties en activiteiten die te maken hebben met klimaat en groene energie. Naast publicitaire en redactionele aandacht kreeg de organisatie ook een som van 1500 euro.

Nationaal voorzitter Peter Wouters becommentarieerde de verkiezingsuitslag van 26 mei en vond dat onze machthebbers te weinig luisteren naar de burgers: “Welke betoging, zelfs met vele duizenden mensen, heeft nog resultaat? Alleen de stem van Gaia werd nog gehoord, dierenrechten zijn blijkbaar belangrijker dan mensenrechten.” Wouters had het ook over de ‘digitale verzuiling’: Door verschillende algoritmen krijg je op internet alleen je eigen voorkeur te zien. Volgens de nationale voorzitter heeft die digitale verzuiling voor een deel de recente verkiezingsresultaten bepaald. Hij riep de beleidsmakers op om een grote dialoog te starten met de bevolking.

Na de toespraken mocht Dimitri Leue zijn ding doen met ‘Wat valt er?’, zijn eerste humoristische solovoorstelling. Hij bracht het verhaal van Walter, de havenloods, die op een mooie dag ontdekt dat er niet alleen tabak en alcohol van de boot valt.

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier