Nieuws uit de regio

06-05-2019 - Schriek

Gilbert wil propere straten

Gilbert De Maeseneer is een enthousiaste en bezorgde zwerfvuilpeter, één van die vrijwilligers die langs de Heistse straten mee helpt om het zwerfvuil op te ruimen. Op de Schriekse Planten- en Rommelmarkt organiseerde hij spontaan een standje om het probleem onder de aandacht te brengen.

“Ik hou 11 km aan wegen proper door regelmatig op pad te gaan”, vertelt Gilbert. “Het is onvoorstelbaar hoeveel vuil ik ophaal. Ik begrijp niet waarom mensen hun afval op de openbare weg gooien, dat doet men thuis toch ook niet”.  Gilbert schuift o.a. statiegeld voor blikjes naar voor als een oplossing. “Het storten van zwerfvuil moet zwaar beboet worden, liefst gepaard met een taakstraf als zwerfvuilpeter -of -meter en het betalen van de rekeningen om hun rommel op te ruimen”.

Op de markt kreeg Gilbert steun van Sarah Wouters, schepen voor milieu in Heist. “Zwerfvuil is een belangrijk probleem in onze gemeente dat handenvol geld kost. Gelukkig hebben we de hulp van zwerfvuilpeters en -meters. Anders zou het kostenplaatje nog veel hoger zijn. Men stelt soms dat het containerpark te duur is. En dat kost inderdaad wat. Ik ben van mening dat we in de toekomst vooral moeten inzetten op het vermijden van afval. Wie weinig of geen afval heeft, betaalt dan ook weinig”.

Om zijn ongenoegen over het zwerfvuil in Heist uit te drukken, heeft Gilbert zelfs een gedicht geschreven, getiteld: ‘Zwaneverdriet”.

De Heistse Zwaan alhier
In het wit, statig en fier
Water, de boerderij en groen
Daar was het mij om te doen
Afval en de overschot van de mens
Als zwaan heb ik maar één wens:
Niet dumpen langs kant en gracht
Want dan verlies ik mijn pracht
Is zwerfvuil je laatste groet
Dan toen je hoe het niet moet
Ga voor een wereld proper en rein
Dat ik weer een fiere zwaan kan zijn

Guy Mariën

Guy Mariën is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken.

lees meer

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Speciale promoties Check het hier