Nieuws uit de regio

04-05-2019 - Hulshout

Geen ‘Zone 30’ op de vernieuwde Grote Baan

Na meer dan een jaar verkeerswerken is de Grote Baan in Hulshout terug open. Een mooie zachtlopende asfalt maar zonder ‘zone 30’ aan kleuterschool ‘De Toverdoos’. “Onbegrijpelijk”, volgens Laura Kunnen, mama van een kleuter en N-VA gemeenteraadslid.

“We kunnen het nooit uitsluiten, maar een ongeval met een kleuter aan de schoolpoort wil niemand meemaken, noch op zijn geweten hebben,” aldus de jonge mama. “Daarom willen wij dat onze kinderen een maximale bescherming krijgen op weg van en naar de school”. Ze vraagt om een duidelijke Zone 30 te voorzien en het zebrapad door te trekken tot over het fietspad. “Electrische fietsen kunnen door het groene licht tegen 40 km per uur voorbij de school rijden”.

De meerderheid in de gemeenteraad stemde echter tegen het voorstel . Schepen van mobiliteit Joost Verhaegen argumenteerde dat de ingang langs de Grote Baan niet de hoofdingang is. “In 2012 is de vraag reeds onderzocht. De verkeerscommissie én de school zelf waren van oordeel dat het niet nodig was”.  Verhaegen zal de vraag nog wel voorleggen aan de adviserende commissie.

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en kredietagent in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier