Nieuws uit de regio

07-02-2019 - Heist-op-den-Berg

Spektakel op het kerkhof van Heist-statie

Onder het toeziend oog van David Geerts werd met een kraan van 400 ton vanop de Colruytparking aan de Mechelsesteenweg een 7,5 ton zware metalen luifel over de huizen getild tot op het kerkhof van Heist-station in de Biekorfstraat.

De betrokken kraan moest daarvoor haar volledige reikwijdte gebruiken van 56 meter. Hoe verder de kraan reikte, hoe minder gewicht ze mag dragen. Een delicate operatie voor een kraan die 1500 euro per uur aan huur kost. Drie zware vrachtwagens waren nodig, alleen al op de tegengewichten van de kraan ter plaatse te brengen. Op het einde wees de computer van de kraan op een maximum toegelaten last van 9,1 ton, zodat de hefoperatie toch kantje boord werd. Uiteindelijk kwam het stalen gevaarte van 8 m bij 4,5 m vrij snel goed op zijn plaats.  Samen met de luifel die dezelfde dag op het kerkhof van Zonderschot werd geplaatst, kost het de gemeentekas 240.000 euro.

“Het was een van mijn eerste toegevoegde punten toen ik in de gemeenteraad kwam, nog ten tijde van mevrouw Verbist”, vertelt David Geerts. “Toen vond men dat helemaal niet belangrijk.” Enkele jaren later is toenmalig schepen Eric Verbist toch begonnen met het installeren van neutrale afscheidsruimtes op elk begraafplaats in de gemeente. De laatsten die nu nog aan bod moeten komen zijn de kerkhoven van Hallaar en Grootlo.

Cosmedics

Huid, laser en licht expertisecentrum.  Unieke samenwerking met Prohairclinic voor al je vragen over huid, lichaam en haar.

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Guy Mariën

Guy Mariën is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier