Nieuws uit de regio

05-02-2019 - Hallaar

Wie wil er boer worden op de Averegtenboerderij

Er is nog geen oplossing voor het ‘educatief centrum’, de voormalige kinderboerderij in de Averegten, die al leegstaat sinds januari 2018. Een eerste voorstel van provinciaal deputé Jan De Haes werd niet goedgekeurd omwille van ‘te duur’.

Het gebouw aan de Langendijk beantwoordt niet aan de normen van de 21ste eeuw en heeft dringend een grondige renovatie nodig.  “Om de kinderboerderij weer state-of-the-art te krijgen zou ongeveer 850.000 euro kosten” aldus de Heistse deputé. Bij het project rond de herwaardering van de oude boerderij werden verschillende partners betrokken, van de nieuwe landbouwschool van het Heistse Atheneum en het Instituut Mevrouw Govaerts tot zelfs het woonzorgcentrum Ten Kerselaere. Eén van de vragen die nog niet zijn opgelost is: Wat met de boerderij buiten de schoolvakanties? Voorlopig is er bij de provincie helaas geen budget voor een definitieve oplossing.

De Haes wil echter niet bij de pakken blijven zitten en werkt aan een ‘light-versie’ waarbij vanaf september waarschijnlijk ook de landbouwafdeling van het atheneum zal betrokken worden.

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Skinfit

Hoogkwalitatieve sportkleding. Geweldige natuurbelevenissen en intensieve lichaamservaring inspireerden dit hoogkwalitatieve merk om de perfecte functionele kleding te vervaardigen zodat het aangenaam sporten en bewegen is in de vrije natuur.

lees meer

Speciale promoties Check het hier