Nieuws uit de regio

01-02-2019 - Heist-op-den-Berg

Nieuwe bazen in ’t Hoekske

Door zijn drukke politieke activiteiten trekt Jan De Haes, oprichter van het ’t Hoekske, zich terug uit de horecawereld en introduceert Roel Dom als nieuwe patron van het populaire café op ’t gouden kruispunt,  naast ouwe-getrouwe Flosh.

“Ik zat in het voorjaar van 1983, tijdens mijn studies economie, op het terras van ’t Pleintje en zag aan de andere kant van ’t kruispunt een caféétje dat al een half jaar leeg stond”, begint Jan zijn verhaal. "Tijdens de blokperiode hebben we het contract getekend en op 5 augustus 1983 zijn we officieel open gegaan. In die 36 jaar hebben we onszelf dikwijls moeten ‘heruitvinden’  en is het uitgegroeid tot een ‘bedrijf’ met het Eetkafee en het Eetkafee in Aarschot, samen ongeveer 60 personeelsleden, goed voor 30 voltijdse equivalenten”. De Haes werd niet alleen het gezicht van Horeca Heist, maar gedurende 18 jaar zelfs van Horeca Vlaanderen. In 2012 maakte hij echter een carrièreswitch naar de politiek. Nu hij als provinciale deputé nog extra bevoegdheden heeft bijgekregen, was de tijd rijp om de horeca helemaal los te laten.

De plaats van Jan De Haes wordt nu overgenomen door Roel Dom, die ook al een rijk verleden heeft in de caféwereld. “Ik ben hier mijn carrière begonnen als student. Na een tussenstap in De Koer ben ik met Gert De Bie in de Noordstraat Staminee De Living begonnen.  Daar heb ik afscheid genomen en met ’t Hoekse ga ik nu back to the roots”.

Samen met de Flosh (Ronny Goovaerts voor vader en moeder) zal hij nu zijn ervaring aanwenden op ’t gouden kruispunt en trachten een trendsetter in de horeca te blijven. “Vooraleer er festivals waren in Heist, hadden wij al de Hoekskesfeesten”, vertelt Flosh, “en met tapas op café waren wij ook de eersten in de regio. Bewijs daarvan is dat www.tapas.be onze eigendom is”. Eén van de komende werkpunten is de verbetering van het sanitair in het 250 jaar oude café.

De horecacarrière van Jan De Haes begon 50 jaar geleden met een elektrisch ‘stoveke’, gekregen van de Sint,  waarmee hij zijn eerste koekjes bakte voor de vriendjes en familie. Dat heeft hij nu officieel overgedragen aan zijn opvolgers.

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Speciale promoties Check het hier