Agenda activiteiten

Dinsdag 12 februari 2019

Lezing: 'De Belzen komme der oan"

Op dinsdag 12 februari (20u) kan je in de bibliotheek van Putte de gratis boekvoorstelling en lezing bijwonen van 'De Belzen komme der oan', een nieuw deel in de reeks 'Het vergeten slagveld' van de erfgoedcel Kempens Karakter.

Meer dan zes jaar lang is Walter Driesen op zoek geweest naar Kempense vluchtelingen in Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij bezocht daarvoor de meeste Nederlandse archieven en doorploegde honderden Nederlandse kranten uit die tijd. Aan de hand van deze bronnen trachtte hij een beeld te schetsen van de gewone Kempense mensen op de vlucht in Nederland. Hij verzamelde duizenden namen van vluchtelingen uit het erfgoedgebied van Kempens Karakter. Waar mogelijk vermeldde hij hun verblijf, aankomst en vertrek. Al deze gegevens werden gebundeld in het boek 'De Belzen komme der oan'. Ook het verhaal van enkele Putse vluchtelingen komt aan bod.

Inschrijven: bibliotheek@putte.be of 015 76 78 81

Locatie

Bibliotheek Putte - Gemeenteplein 1 - 2580 Putte

Organisatie

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Guy Mariën

Guy Mariën is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken.

lees meer

La Cita

La Cita bevindt zich in het hartje van de Bergstraat. Met enkele troeven zoals het gebruik van verse producten, een vriendelijke service, een gezellig terras en een warme sfeer wil La Cita het verschil maken.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier