Skateboarden, meer dan sport alleen

Met zijn spectaculaire tricks en sprongen veroverde het skateboarden de wereld en sindsdien is het niet meer weg te denken uit de straatcultuur. Het is immers meer dan gewoon wat rondcruisen. De laatste jaren is deze sport en levensstijl terug van nooit echt weggeweest. Her en der duiken nieuwe skateparken op en het skateboarden wordt volgend jaar in Tokio zelfs voor het eerst een Olympische discipline.

Olympische discipline
Op de Olympische Zomerspelen van 2020 is skateboarden een van de vijf nieuwe sporten die voor het eerst deel uitmaken van het Olympische programma. In Tokio zullen er medailles verdeeld worden in twee disciplines, ‘Street’ en ‘Park’. In die eerste discipline voert de rider tricks uit op hellingen, rails, trappen, muren, … net zoals op straat, in  de andere worden de tricks en sprongen uitgevoerd op een uitgehold parcours.

Nieuw skatepark in Hallaar
Omdat het oude skatepark aan de Boonmarkt in Hallaar verouderd was en het er ook al een tijdje niet meer veilig was om te skaten, besliste de gemeente begin vorig jaar om te investeren in een nieuw park. Het nieuwe park werd aangelegd door ‘Concrete Dreams’ uit Schriek, gespecialiseerd in het aanleggen van skateparken. Ze hielden rekening met de input van de skaters en buurtbewoners. Het resultaat is een volledig in beton aangelegd skatepark met verschillende elementen zoals ‘quarters’, een mini-ramp,  ‘wallride’ en een ‘wembley’. “We proberen om elk skatepark uniek te maken op een creatieve manier. Bovendien zorgen we ervoor dat het ontwerp een uitdaging biedt aan  elke skater, van beginner tot fanatiekeling.”

Skateshop in Heist-op-den-Berg
Ook Marc Van Rompay, zelf old school skater en zaakvoerder van de Dragon Skateshop in de Bergstraat, is een fervent skateliefhebber. Vanuit zijn persoonlijke interesse en  door de populariteit van het skaten, die dankzij het vernieuwde skatepark in Hallaar en de grotere media-aandacht groeiende is, vond hij dat een skateshop in Heist niet kon  uitblijven. In de shop kan je terecht voor completes (skateboards die al volledig samengesteld zijn) of kan je zelf je eigen skateboard samenstellen met een grote keuze uit  decks, trucks, wheels, bearings, ... Beginnende skaters worden met veel plezier wegwijs gemaakt en ook voor het onderhoud van je skateboard kan gezorgd worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en verzekeringsmakelaar in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

De 46

U kan er genieten van (h)eerlijke Franse en Italiaanse keuken. De gerechten worden volledig zelf bereid met verse,hoogwaardige kwaliteitsproducten. De pasta's en pizza's kunnen ook afgehaald worden.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier