Zorg vandaag al voor een onbezorgd pensioen

Zo’n 7 op de 10 Belgen heeft geen idee hoeveel hun pensioen zal bedragen. Voor velen lijkt het pensioen immers nog een ver-van-mijn-bed-show. Vast staat dat het gemiddeld maandelijks pensioen lager ligt dan het inkomen dat een gepensioneerde nodig heeft om dezelfde levensstandaard te behouden. Het is dus geen overbodige luxe om nu al eens na te denken hoe u een extra, aanvullend pensioen kan opbouwen. Dat kan bovendien op een fiscaalvriendelijke manier.

Waarom sparen voor later?
Misschien staat u nog volop in het werkleven en lijkt uw pensioen nog verre toekomstmuziek? Toch is het beter vroeg genoeg met pensioensparen en/of lange termijnsparen te beginnen, zelfs wanneer u pas begint te werken. Algemeen geldt de regel, hoe vroeger u begint, hoe hoger uw potentieel rendement op lange termijn. Pensioensparen en lange termijnsparen zijn de bekendste vorm van fiscaal sparen en zorgen ervoor dat u later uw wettelijk pensioen, waarvan het bedrag helaas ver onder uw laatste loon ligt, kan aanvullen met hetgeen u extra gespaard heeft doorheen de jaren. Trouwens, nu aan fiscaal sparen doen, betekent ook minder belastingen betalen!

Pensioen opbouwen als zelfstandige
In vergelijking met werknemers en ambtenaren ligt het wettelijk pensioen het laagst voor zelfstandigen. Via een aanvullende pensioenopbouw proberen zelfstandigen de kloof tussen de levensstandaard tijdens het werkleven en die tijdens het pensioen te dichten. Als zelfstandige kan u, naast het klassieke pensioensparen en lange termijnsparen, dat aanvullend pensioen opbouwen op een fiscaalvriendelijke manier via een VAPZ (Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen), een IPT (Individuele Pensioentoezegging) of een POZ  (Pensioentoezegging voor Zelfstandigen). Informeer ernaar bij een van onze experts.

De financiële GPS naar uw pensioen
Het bedrag dat iemand nodig heeft tijdens zijn pensioen wordt vaak onderschat. Alleen al de extra uitgaven voor gezondheidszorg of vrijetijdsbesteding zorgen ervoor dat het geld dat  u nodig heeft na uw pensioen er niet minder op wordt, integendeel zelfs. Bovendien wordt met de stijgende levensverwachting de periode die u moet overbruggen met een lager  inkomen steeds langer. Om u zo goed mogelijk te begeleiden bij de opbouw en het beheer van uw vermogen in de aanloop naar het pensioen ontwikkelde AXA-bank de ‘GPS tool’.  Deze tool stelt de AXA adviseurs in staat een simulatie te maken van de pensioenkloof die u moet zien te overbruggen en de inspanningen die u nu al kan doen om uw vermogen zo  optimaal mogelijk uit te bouwen met het oog op een onbezorgd pensioen.

Wil u graag weten hoe u een mooi spaarpotje kan opbouwen voor later?
Maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie bij een van onze experts. Bij Zakenkantoor Gorris geeft een vaste vertrouwenspersoon u steeds advies op maat van uw  mogelijkheden. Dankzij de ruime openingsuren is er altijd wel een moment waarop u langs kan gaan voor een goed gesprek.

Meer info over Zakenkantoor Gorris

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Bergstraatcomité

In de Bergstraat moet het aangenaam winkelen, wandelen en ontspannen zijn! Het Bergstraatcomité zorgt voor een mooie en levendige straat waar het fijn vertoeven is.

lees meer

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

De Vier Bollekes

Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier