Toekan vliegt uit

Toekan

Met Toekan strijkt er een unieke vogel neer in de Heistse Bergstraat. Het voormalig pand van Elfjes en Draken wordt vanaf december een gezellig nest waar de soundtrack van de dag evenzeer de sfeer bepaalt als de dampen van verse koffie. “Ik gaf de voorbije jaren les in het bijzonder onderwijs,” vertelt initiatiefnemer Kristof Meeus uit Beerzel. “Maar muziek is altijd mijn passie geweest, de opening van Toekan is een droom die uitkomt.”

“Toekan wordt een sfeervolle bar waar je even kan uitblazen bij een drankje of kan komen snuisteren in ons aanbod nieuw & 2de hands vinyl,” legt Kristof uit. In Gert De Bie, zaakvoerder van Staminee De Living & Boekhandel Het Voorwoord, vond Kristof een geschikte zakenpartner om de platenwinkel te openen. “We verkochten al vinyl en cd’s in Het Voorwoord,” vertelt Gert, “Daarnaast zijn de concerten in Staminee De Living steeds meer een gevestigde waarde aan het worden.” Kristof is samen met Gert al jaren vaste dj voor en na die optredens. “Muzikaal hadden we elkaar al langer gevonden en de plannen om een platenzaak te openen waren ook al even aan het gisten.”

Jungleroom
Toekan verenigt horeca en platenwinkel, zal ook platenspelers en aanverwanten aanbieden en serveert dagelijks vers gebak. Op de eerste verdieping komt er een jungleroom waar het ontspannen werken of gemoedelijk keuvelen is. “Die ruimte staat vol planten en krijgt op elk moment van de dag een unieke sfeer door de grote lichtkoepel in het dak,” legt Kristof uit. “Ideaal om even de tijd te vergeten of je gedachten te laten dwalen. Boven bieden we ook een vergaderruimte aan, waar je met de collega’s kan komen overleggen of met de vereniging plannen kan komen smeden.”

Creatief nest
Kristof is graficus van opleiding en beschouwt Toekan ook als een creatief nest bij uitstek. “Zo’n ontmoetingsplaatsen voor creatieve mensen of gelijkgestelde geesten kunnen er niet genoeg zijn,” benadrukt hij. “Er komt een atelier op de eerste verdieping waar ik zeefdruk-workshops ga organiseren. Nog zo’n passie die al lang lag te wachten om te kunnen uitbreken.” Toekan leent zich verder uitstekend voor activiteiten allerhande: muzikale lezingen, akoestische optredens kunnen allemaal. Dat Jan Delvaux op 20 december komt verhalen over de rol van Heist-op-den-Berg in de belpop geschiedenis is daarvan het beste voorbeeld.

Muzikale gemeente
Heist heeft een rijke muzikale geschiedenis en daaraan willen Kristof en Gert verder meeschrijven. “Iedereen weet wel dat Paul Michiels van Heist is,” zegt Gert. “Daar mogen we  trots op zijn. Maar kijk daarnaast ook eens naar de Hnita Jazz Club met zijn roemrijke geschiedenis en besef dat ook de Heistse metalscène zijn strepen al verdiend heeft en er in de dansscène van de jaren ‘90 ook in Heist heel wat hits zijn geproduceerd. ” Met legendarische labels als Monopole of bekende studio’s zoals Tamara King heeft Heist altijd wel een vinger in de landelijke muziekgeschiedenis gehad. “En ook op alternatief vlak heeft er altijd heel wat bewogen,” vult Kristof aan. “Begin jaren ‘90 met Trunks of The Strikes, in de folkscène met Troissoeur of klassiek met pianisten Tom Hermans en Veerle Peeters.” Voor Kristof en Gert leek het openen van een platenwinkel dan ook de volgende, logische stap in dit verhaal.

Toekan

Toekan Records
Bergstraat 22
2220 Heist-op-den-Berg
info@toekanrecords.be
www.toekanrecords.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Groep LAC-Verschaeren

Merken als Audi, Volkswagen en Skoda gecombineerd met een correcte service en onderhoud. Bij Groep LAC - Verschaeren bent u aan het goede adres voor de aankoop en het onderhoud van uw wagen, nieuw of tweedehands.

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Speciale promoties Check het hier