Op huizenjacht?

De aankoop van een huis of een appartement behoort tot de belangrijkste keuzes in uw leven. Een keuze waarbij u niet over een nacht ijs mag gaan en waarbij  goed advies cruciaal is. Bent u op huizenjacht? Wacht dan niet om met ons te komen praten tot u uw droomwoning gevonden heeft. Vaak is het beter vooraf al een globaal idee te hebben van het budget dat u kan spenderen. Het maakt de zoektocht alvast een pak makkelijker en realistischer!

Lenen is maatwerk
Vooraleer u begint aan uw huizenjacht is het altijd interessant om even bij ons langs te komen. Op die manier kunnen we u een antwoord bieden op een aantal vragen. Welk bedrag wenst u te lenen en op hoeveel jaar? Kiest u voor een vaste of variabele rentevoet? Koopt u een bestaande woning of gaat u bouwen? Tijdens een persoonlijk gesprek wordt met u meegedacht over de verschillende mogelijkheden waarbij ook de verschillende kosten zoals notariskosten, BTW, registratierechten, e.d. in kaart gebracht worden.

Hervorming van de registratierechten
Nog voor de zomer verdwijnen begrippen als klein en groot beschrijf. De maatstaf hiervoor was immers nog steeds het kadastraal inkomen dat gebaseerd is op de huurwaarde van de woning anno 1975, niet meteen de meest actuele situatie dus. In de plaats komt een rechtvaardigere belasting van 7% registratierechten, op voorwaarde dat het gaat om de enige woning en men er binnen de twee jaar intrekt. Voor alle andere woningen, zoals een tweede verblijf, blijft men 10%  registratierechten hanteren. Bescheiden woningen met een aankoopprijs van maximum 200.000 euro genieten dan weer van een vrijstelling op de eerste 80.000 euro (een korting van € 5.600) en wie energiezuinig renoveert binnen de vijf jaar na aankoop betaalt i.p.v. 7% slechts 6% registratierechten.

Een woonlening aangaan
Het aangaan van een lening is een belangrijke stap in de richting van uw droomwoning. Onze financieel adviseurs begeleiden u graag doorheen de rompslomp die  een krediet afsluiten met zich meebrengt. Vooreerst is het doel om u een woonlening aan te bieden met een aantrekkelijke rentevoet en een gepaste looptijd die  bovendien de nodige ruimte laat om goed te kunnen leven. Daarnaast zorgen ze ervoor dat u optimaal kan genieten van de geldende fiscale voordelen, sluiten ze  een schuldsaldoverzekering af die u indekt bij een overlijden en bieden ze het nodige advies over een brandverzekering.

Hulp nodig bij uw belastingaangifte?
Woonfiscaliteit is altijd al een complex onderwerp geweest bij de belastingaangifte. Bij Zakenkantoor Gorris wordt de belastingbrief gratis ingevuld voor klanten als extra service.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Asian Kitchen

Prikkel je smaakpapillen met de Oosterse keuken van Asian Kitchen of proef van de overheerlijke, kraakverse sushigerechten. Er is voor elk wat wils!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier