Op huizenjacht?

De aankoop van een huis of een appartement behoort tot de belangrijkste keuzes in uw leven. Een keuze waarbij u niet over een nacht ijs mag gaan en waarbij  goed advies cruciaal is. Bent u op huizenjacht? Wacht dan niet om met ons te komen praten tot u uw droomwoning gevonden heeft. Vaak is het beter vooraf al een globaal idee te hebben van het budget dat u kan spenderen. Het maakt de zoektocht alvast een pak makkelijker en realistischer!

Lenen is maatwerk
Vooraleer u begint aan uw huizenjacht is het altijd interessant om even bij ons langs te komen. Op die manier kunnen we u een antwoord bieden op een aantal vragen. Welk bedrag wenst u te lenen en op hoeveel jaar? Kiest u voor een vaste of variabele rentevoet? Koopt u een bestaande woning of gaat u bouwen? Tijdens een persoonlijk gesprek wordt met u meegedacht over de verschillende mogelijkheden waarbij ook de verschillende kosten zoals notariskosten, BTW, registratierechten, e.d. in kaart gebracht worden.

Hervorming van de registratierechten
Nog voor de zomer verdwijnen begrippen als klein en groot beschrijf. De maatstaf hiervoor was immers nog steeds het kadastraal inkomen dat gebaseerd is op de huurwaarde van de woning anno 1975, niet meteen de meest actuele situatie dus. In de plaats komt een rechtvaardigere belasting van 7% registratierechten, op voorwaarde dat het gaat om de enige woning en men er binnen de twee jaar intrekt. Voor alle andere woningen, zoals een tweede verblijf, blijft men 10%  registratierechten hanteren. Bescheiden woningen met een aankoopprijs van maximum 200.000 euro genieten dan weer van een vrijstelling op de eerste 80.000 euro (een korting van € 5.600) en wie energiezuinig renoveert binnen de vijf jaar na aankoop betaalt i.p.v. 7% slechts 6% registratierechten.

Een woonlening aangaan
Het aangaan van een lening is een belangrijke stap in de richting van uw droomwoning. Onze financieel adviseurs begeleiden u graag doorheen de rompslomp die  een krediet afsluiten met zich meebrengt. Vooreerst is het doel om u een woonlening aan te bieden met een aantrekkelijke rentevoet en een gepaste looptijd die  bovendien de nodige ruimte laat om goed te kunnen leven. Daarnaast zorgen ze ervoor dat u optimaal kan genieten van de geldende fiscale voordelen, sluiten ze  een schuldsaldoverzekering af die u indekt bij een overlijden en bieden ze het nodige advies over een brandverzekering.

Hulp nodig bij uw belastingaangifte?
Woonfiscaliteit is altijd al een complex onderwerp geweest bij de belastingaangifte. Bij Zakenkantoor Gorris wordt de belastingbrief gratis ingevuld voor klanten als extra service.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Zakenkantoor Gorris (AXA)

Zakenkantoor Gorris, uw AXA bank en verzekeringsmakelaar in Heist-op-den-Berg. Het dynamische team staat klaar voor al uw financiële vragen omtrent kredieten, beleggingen, erven, sparen, ... Wij willen dat de klanten zich 'thuis' voelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier