Gezond & lekker leven

Liesbeth Leysen

Gezonde voeding … je kan er eindeloos over lezen, er zijn onnoemelijk veel programma’s over en er wordt heel veel over verteld maar op een mooie dag moet je er gewoon eens mee starten. Misschien wel aan de hand van een smakelijk kookboek boordevol tips en gemakkelijke recepten? Liesbeth Leysen uit Itegem is gezondheids- en voedingsconsulente die houdt van lekker en gezond eten en die haar batterijen oplaadt door aan triatlon te doen.

Als triatlete weet jij als geen ander dat gezonde voeding en sport hand in hand gaan?
Liesbeth:
Zo’n 12 jaar geleden ben ik begonnen met triatlon en daarvoor heb je natuurlijk een gezond lichaam nodig. Ik prijs me gelukkig dat ik nog steeds op hoog niveau aan sport kan doen. Ik train immers 6 dagen in de week en doe mee aan zo’n 7 wedstrijden per jaar waarbij ik telkens een halve triatlon doe, namelijk 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. 2017 was een topjaar met een aantal eerste plaatsen en ik hoop door onder andere gezond te eten de nodige energie te blijven vinden om er vol tegenaan te gaan.

Het boek combineert smakelijke receptjes met heel wat info, een bewuste keuze?
Liesbeth:
Met die info wil ik de lezer vooral wat slimmer maken. Daarom koos ik ervoor om eerst en vooral een klare kijk op gezonde voeding te geven waarbij de werking van verschillende voedingsstoffen wordt uitgelegd zoals die van koolhydraten, vetten, eiwitten, enzymen, mineralen, … maar ook over wat je in het oog moet houden op de verpakkingen in de winkel. Daarnaast bevat het boek natuurlijk ook een hele reeks haalbare recepten waarvoor de kooklessen die ik gaf in de showroom van DOMO Elektro een grote bron van inspiratie geweest zijn. Die lessen waren trouwens ook de trigger om het boek te gaan maken.

Je reikt inderdaad heel wat inspiratie aan.
Liesbeth:
Less is more! In alles wat ik doe, tijdens een consultatie, in het kookboek of tijdens een workshop, kies ik graag voor simpele, smaakvolle gerechten die je in een mum van tijd op tafel kan toveren. Het moet niet altijd te ingewikkeld zijn en de ingrediënten die je nodig hebt, vind je in elke supermarkt. Tahinpasta, garam masala of alfalfa zijn misschien zaken die niet iedereen kent maar koken mag ook een beetje een ontdekkingstocht zijn waarbij je af en toe toch eens wat minder voor de hand liggende ingrediënten gebruikt.

Niet alleen de ingrediënten maar ook waarmee je kookt vind jij erg belangrijk, toch?
Liesbeth:
Klopt! In een gezonde keuken zijn moderne keukenhulpjes niet alleen handig maar zelfs onmisbaar. Wie kiest voor kwalitatieve, gebruiksvriendelijke en veilige materialen kiest immers voor een optimale bereiding van de gezonde gerechtjes. Ikzelf gebruik de materialen van DOMO en bracht recent ook een eigen reeks potten en pannen op de markt onder de naam ‘Healthy & Tasty’.

Tenslotte, wat is voor jou de basis van gezond eten?
Liesbeth:
Hét belangrijkste is om veel groenten te eten! Minstens ¾ van het bord moet bestaan uit groenten, iets waar veel mensen heel vaak niet toe komen. Verder beperk je best de hoeveelheid brood, aardappelen, rijst en pasta die je eet en als je kiest voor vlees, kies dan voor de beste kwaliteit. Verder is een stukje vette vis altijd een goede keuze en neem eens een verantwoord tussendoortje. Met die tips kom je al een heel eind!

Aanraders van Liesbeth

  • Lasagnette
  • Energieballetjes

Kookboek ‘Healthy & Tasty’
Te koop bij Skinfit (Itegem), Van Dessel Elektro (Schriek), Standaard Boekhandel (Heist-o/d-Berg) en op www.domo-elektro.be

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

't Spinnewiel

't Spinnewiel is de ideale plek om even halt te houden voor, tijdens of na een wandeling langs de Nete. Je geniet er aan de gezellige, authentieke hoeve van een drankje, hapje of uitgebreid diner.

lees meer

Barnature

Gebruik de kracht van de natuur voor je binnen- en buitenkant. Bij Barnature vind je een gezond en natuurlijk aanbod, van voedingsproducten tot lichaamsverzorging en veel meer.

lees meer

Speciale promoties Check het hier