Wijnen uit Valencia

In de Spaanse regio Valencia zijn bier en cocktails populairder bij de jongere generaties dan wijn. Een uitdaging voor de wijnhuizen in deze regio … Daarom ontwikkelde de familie Arráez een concept om ook de aandacht van de jongeren te trekken en hen te tonen dat wijn ook hip kan zijn. En met succes want Malavida is intussen de meest verkochte wijn in Valencia, een wijn die niet alleen hip is maar bovendien ook nog eens met kennis van zaken gemaakt wordt.

Ideaal microklimaat
In de regio Valencia zijn temperatuurverschillen van 30°C in één dag tijd niet zo ongewoon. Tijdens de zomer kan het kwik overdag stijgen tot 35°C terwijl het tijdens de zomernachten tegelijkertijd ook kan vriezen. Misschien de verklaring voor de snelle rijping van Valenciaanse wijnen. Bovendien zijn de wijngaarden van Bodegas Arráez gelegen tussen twee valleien waar de druiven rijpen in een soort microklimaat. Dat gecombineerd met de eerder arme grond zorgt voor druiven van uitstekende kwaliteit en een zekere complexiteit.

Bodegas Arráez
Van die druiven worden onder het beleid van Toni Arráez, derde generatie van de familie, moderne, eigentijdse wijnen gemaakt die zich kunnen meten aan wijnen op de internationale markt. Het wijndomein kent een lange traditie en werd al in 1916 opgestart door een aantal wijnpioniers uit de regio. In de jaren ’50 kwam het domein in bezit van de familie Arráez die steeds zijn blijven evolueren naar het moderne wijndomein dat ze nu zijn, zonder uiteraard de familietraditie en het regionale karakter uit het oog te verliezen.

Malavida
Malavida is een heldere, kersenrode wijn zonder harde kantjes, fluweelzacht in de mond met voornamelijk de aroma’s van rode vruchten die overheersen. Deze wijn is een allrounder die perfect gecombineerd kan worden met de Mediterrane keuken maar ook gewoon tussendoor gedronken kan worden. Nog een leuk weetje ... het etiket van deze hippe wijn werd ontworpen door een lokale kunstenaar, Eduardo Bermejo. 

Verdil
De druif voor witte wijn ‘Verdil’ is een schaars inheems ras dat ’s nachts geoogst wordt om de frisheid in de wijn te behouden. Deze multi-inzetbare wijn combineert aantrekkelijk wit fruit en aroma’s van bloemen als oranjebloesem en seringen met een mysterieuze kruidigheid. Het ontdekken waard.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier