Comfortfood voor koude dagen

Wanneer het buiten nat en donker is, geven heel wat mensen de voorkeur aan comfortfood. We geven je graag wat inspiratie die je misschien wel kan gebruiken om de komende dagen wat op te warmen ...

  • Zie je in gedachten ook al geen dampende kom soep staan? Een lekker soep verwarmt je van binnenuit dus laat de maaltijdsoepen, een lekker groentensoep of een pure winterse erwtensoep maar aanrukken. Een stukje brood dat recht uit de oven komt, een beetje boter en je krijgt de ideale lunch.
  • Niet zo makkelijk als een overschotel in de oven schuiven en nadien heerlijk genieten van dat lekker warme eten. Wat denk je bijvoorbeeld van canneloni met spekjes, spinazie en paprika overgoten met een licht kaassausje in de oven? Of mag het voor jou wat traditioneler en houd je meer van een gehaktschotel met witloof of witte kool met een laagje gegratineerde puree erop? Trouwens, met een ovenschotel maak je maar één schotel vuil en heb je dus minder afwas ... Ideaal, toch?
  • Nog zin in een dessertje met een lichte voorkeur voor chocolade? Dan is een smeuïge brownie of een chocolademoelleux waar de chocolade nog uitloopt misschien wel iets voor jou want als het koud en nat is dan mag je best wel een keertje zondigen.
  • Tenslotte een opkikkertje om 's avonds onder een dekentje op te drinken of na een lange wandeling ... Zelfgemaakte chocolademelk is helemaal niet moeilijk om te maken. Wat chocolade smelten en door warme melk roeren en klaar! Tegenwoordig heb je zelfs van die handige blokjes chocolade op een stokje om door je melk te roeren. Voor dat tikkeltje extra voeg je een vleugje kaneel toe of als het wat pittiger mag wat chilipoeder. Heerlijk!

Benieuwd? We bezorgen je graag de receptjes! Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar redactie@c-life.be

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Speciale promoties Check het hier