Kerststallentocht Lier

Wil je Lier eens op een andere manier beleven? Dan is de sfeervolle kerststallentocht vast iets voor jou. Het is al van 2011 geleden dat er nog een kerststallentocht georganiseerd werd in Lier, toen nog met paard en huifkar en dus vond De Zingende Schoenmaker uit Berlaar dat het tijd werd om deze traditie nieuw leven in te blazen. Van 14 december tot en met 6 januari kan je deelnemen aan een sfeervolle kerststallentocht, een unieke belevenis voor families en vriendengroepen.

Van stal naar stal
Met de oude pakmobiel van Ambiance op Wielen rijd je doorheen de historische binnenstad. Je krijgt het gezelschap van een stadsgids die je een sappig woordje uitleg zal weten te geven en aan elke halte krijg je een nieuwe verrassing voorgeschoteld, een mooi verhaal, een streepje muziek, een hapje en drankje, … De eerste stop na het vertrek aan de Vismarkt is de Heilig-Kruiskerk in Lier waar de ‘Kerststal van’t Kartuizers’ staat, een oud huisje uit de Kartuizerswijk dat werd nagebouwd. Van daar gaat het naar de volgende kerststal aan de Donkhoeve. De laatste stop is de Heilige Familiekerk waar een unieke, grote kerststal te bezichtigen valt. Deze werd gemaakt naar een verhaal van bekende Lierenaar Felix Timmermans en een gids zal er meer uitleg geven over de figuren die je kan terugvinden in de kerststal.

Hartverwarmende hapjes
De oude tekenacademie, het vertrekpunt van de tocht, wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een herberg die de nostalgische sfeer van weleer uitstraalt. Je kan er iets drinken,  een speciaalbiertje bijvoorbeeld, en voor wie voor de tocht ook wat wil eten voorzien we nog wat extra. Voor een meerprijs van 20 euro per persoon kan je een uurtje vooraf nog  genieten van een heerlijke maaltijd, een voorgerechtje en een wildstoofpotje of vispannetje. Onderweg krijg je een hartverwarmend soepje en een jenevertje aangeboden en bij aankomst ligt er een heerlijk geurende portie poffertjes op je te wachten.

Ambiance op wielen
De woonwagen waarmee je door Lier trekt werd twee jaar geleden in gebruik genomen na een grondige restauratie. Johan alias De Zingende Schoenmaker stelde in 2016 zijn  rijdende café voor, een woonwagen waarin je eens een feestje kan organiseren op een totaal andere manier. Verjaardagen, huwelijksceremonies, kroegentochten, bedrijfsfeestjes, … je kan het zo gek niet bedenken. Daarnaast wordt deze originele wagen ook ingezet voor toeristische rondritten in Berlaar en omstreken. (Meer info: www.ambianceopwielen.be)

Kerststallentocht Lier
Elke avond van 14 december t.e.m. 6 januari
Vertrek: Vismarkt, telkens om 19u en 21u
Tickets: www.kerststallentocht.be
€ 15 pp (incl. hapje en drankje)
Meer info: 0497 40 34 96

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, kurkvloeren, vinyl, inbouwkasten, binnendeuren, trappen, plafonds, zonwering, ...

lees meer

De Cavalerie

In de loungy eet- en drankgelegenheid De Cavalerie kan je terecht voor een drankje, een snelle hap of uitgebreide maaltijd met zicht op het domein of de pistes van de manege. Op het terras is het leuk vertoeven in de zomer maar je geniet er ook van het eerste lentezonnetje of de nazomerzon.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Speciale promoties Check het hier