Zo trotseer je 's nachts de warmte

De slaap vatten als het te warm is in je slaapkamer of wanneer je zelf nog lichtjes oververhit bent is niet altijd eenvoudig. Onderstaande tips zouden je sneller naar dromenland moeten voeren.

Fris je bed inkruipen helpt al voor een betere nachtrust:

  • Neem net voor je gaat slapen een frisse douche maar zet het water niet té koud want dan gaat je lichaam extr aveel moeite doen om weer op te warmen en dat is nu net niet de bedoeling.
  • Verkoel je nek met een koud washandje, een koelelement of een kussensloop die enkele uurtjes doorbracht in de vriezer.
  • Steek je voeten vanonder het dekbed of laken zodat de warmte je lichaam via deze weg kan verlaten. Ook in bed kruipen met natte sokken kan helpen.
  • Slaap onder een dun dekbed van een natuurlijk materiaal zoals dons of katoen. Katoen neemt immers vocht (lees: zweet) op en is luchtdoorlatend.
  • Dat katoen kan je ook doortrekken naar je pyjama of slaapkleed. Los zittende en lichte kledij om te slapen is ideaal, het houdt je lichaam op temperatuur en vangt het zweet op zodat dit niet op je lichaam blijft plakken.

De ideale slaapkamertemperatuur bedraagt zo'n 16 tot 19°C. Niet evident tijdens zwoele zomernachten:

  • Houd de ramen toe op de juiste momenten en dat is overdag. Zo houd je de warmte buiten. Koelt het 's avonds af en is de buitentemperatuur lager dan de temperatuur binnen, dan is het moment aangebroken om alles open te zetten.
  • Investeer in airco of in een ventilator. Die laatste plaats je best richting de deuropening zodat de warmte weggeblazen wordt of bij een open raam om koude lucht binnen te blazen.
  • Schakel elektrische apparaten uit, deze produceren immers warmte en dat is te vermijden.
  • Blijft het toch te warm op je kamer? Kampeer dan eens op een koelere plaats in je huis of in de tuin.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

In de Ster Mode

Op zoek naar iets nieuws? Houd je ervan mooi gekleed te gaan? Casual of chique, maar altijd volgens de laatste trends? Bij In de Ster Mode ontdek je stijlvolle en gevarieerde collecties.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Speciale promoties Check het hier