Eerste zonnestralen? Smeren maar ...

Na de wintermaanden is onze huid verre van zonneklaar, ze is nog bleek en heeft nog niet voldoende bescherming opgebouwd waardoor we extra vatbaar zijn om ons te mispakken aan die eerste zonnestralen. Op zonnige dagen trekken we echter massaal naar buiten met blote armen en benen en ook ons gezicht is extra gevoelig. Tijd dus om je voorzorgen te nemen en vroeg genoeg zonnecrème te smeren, zelfs wanneer je maar een kort wandelingetje gaat maken! Voor je het weet beland je op een terrasje en daar wil je niet zo rood als een kreeft weer vertrekken, toch?

Is de zonnecrème van vorig jaar nog oké?
Om daar zeker van te zijn check je best de houdbaarheidsdatum op de verpakking want als je zonnecrème vervallen is dan mag je nog zoveel smeren, de schadelijk UV-stralen zullen je huid dan toch aantasten. De UV-filters in de zonnecrème breken immers na een tijdje af en de crème kan ook besmet raken met bacteriën omdat je hem met je handen aanbrengt. Wil je zeker zijn? Dan schaf je je best een gloednieuwe tube aan voor de komende maanden.

Enkele tips
Wil je toch genieten van de zon? Geniet dan met mate! Beter is immers om je onder een parasol te installeren met een zonnehoed zodat je niet verbrandt. Zonnecrème smeren doe je echter best altijd en met deze tips in het achterhoofd kan je met een gerust hart de zomer tegemoet:

  • Hoe hoger de SPF op de tube, hoe meer bescherming de zonnecrème biedt. Heb je een lichte huid, kies dan voor een hoge factor 30 of zelfs 50.
  • Smeer om de twee uur want dan daalt de werking van de crème aanzienlijk, ook na het zwemmen smeer je best nog wat extra.
  • Voor je gezicht gebruik je best een speciale zonnecrème met een hogere factor, de huid van je gezicht is immers een heel stuk gevoeliger dan andere plekjes op je lichaam.
  • Ga voor een zonnecrème die je zowel tegen UVA- als UVB-stralen beschermt. Die eerste zijn verantwoordelijk voor de huidveroudering, de UVB-stralen verbranden de huid, beiden willen we uiteraard graag vermijden.
  • Vermijd langdurige blootstelling aan de zon, vooral tijdens de middaguren van 12 tot 16 uur.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier