Natuurlijke hulp om hart- en vaatziekten te voorkomen

De oorzaak van de meeste hart- en vaatziekten is slagaderverkalking, een ingewikkeld ontstekingsproces waarbij de slagaders geleidelijk kunnen dichtslibben en de bloeddoorstroming bemoeilijkt wordt. Een te hoog cholesterolgehalte wordt hiermee vaak in verband gebracht maar het is lang niet de enige risicofactor. Ook erfelijke aanleg, het  gebrek aan beweging, stress, overgewicht, roken en slechte eetgewoonten hebben een invloed. Naast het verlagen van een verhoogd cholesterolgehalte bestaan er ook heel wat  nuttige voedingssupplementen om ons te beschermen tegen hart- en vaatziekten.

Natuurlijke voedingssupplementen
Voor gezonde hart- en bloedvaten zijn gezond eten, voldoende bewegen en het beheersen van cholesterol belangrijk. Rode rijst en lecithine, de stof die we terugvinden in de dooier van een eitje, zijn stoffen die de cholesterolspiegel onder controle kunnen houden. Bij Barnature vind je ‘Red Yeast Rice Platinum’ van Mannavital maar ook andere  voedingssupplementen die een positieve impact hebben op de preventie van hart- en vaatziekten.

De gunstige invloed van knoflook bijvoorbeeld is al eeuwenlang gekend maar het effect van gefermenteerde knoflook is nog veel sterker. Het heeft een bloedverdunnend effect wat erg belangrijk is bij het voorkomen van een trombose, hart- of herseninfarct, het remt de afzetting van cholesterol op de vaatwanden af en gaat de verkalking van de bloedvatwand tegen. ‘Kyolic Platinum’ draagt onder andere bij tot gezonde hart- en bloedvaten en een normaal cholesterolgehalte.

Ook de omega-3-vetzuren dragen bij aan de preventie van hart- en vaatziekten. Ze gaan de ontsteking van de vaatwand tegen en zorgen er ook voor dat cholesterol zich minder snel gaat hechten aan de wand van de bloedvaten zodat het bloed er  moeiteloos door kan blijven stromen. Omega 3 vind je terug in groene bladrijke groenten, notenen koolzaadolie, vette vis, noten en avocado’s maar een sterker effect verkrijg je door  de visolievetzuren EPA en DHA bij te nemen als supplement, bijvoorbeeld ‘MarinEPA’ van Minami Nutrition.

Daarnaast zijn ook vitamine K2, tegen verkalking van de vaatwand, en de vitamines B (B6, B9 en B12) belangrijk in de strijd tegen hart- en vaatziekten. Vraag gerust meer informatie  tijdens een bezoekje in de winkel.

Een waaier aan cadeautjes
Zit je zonder inspiratie? Bij Barnature vind je heel wat leuke cadeau-ideetjes. Wil je bijvoorbeeld een gezellig cadeautje geven dan zijn er de zoutlampen, kersenpitkussens, theelichtjes en kaarsen maar ook een verstuiver met een geurtje naar keuze. Wil je jezelf (of iemand anders) verwennen met verzorgingsproducten dan zijn er de leuke  geschenksetjes van Weleda of Dr. Hauschka en voor de fijnproevers zijn er allerlei lekkernijen, wijntjes, geurende thees, kruiden en veel meer. Leuk om weten is dat je ook zelf geschenkmanden kan samenstellen met o.a. delicatessen, wijnen, verzorging, … en dat je ook kan kiezen voor een handige cadeaubon.

Meer info over Barnature

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Speciale promoties Check het hier