Een mooie huid onder de kerstboom

Vroeger was make-up een vaste waarde als geschenk voor de feestdagen. Gezichten werden er goed mee bedekt zodat we geen nood hadden aan een filter op een camera om er beter uit te zien. De huidige trend is echter de nude look met minder make-up en een natuurlijke uitstraling. Maar minder make-up vereist natuurlijk een goede basis. Een mooie, gezonde en stralende huid, dus. Maar hoe krijg je dat? Vast niet ingepakt onder de boom …

Een mooie huid krijg je niet cadeau?
Nancy:
Neen, een mooie huid vereist continu onderhoud. Vergelijk het met een nieuw huis. Dat is mooi in het begin, maar je moet het natuurlijk wel regelmatig poetsen om het zo te houden. En af en toe moet je wat grondiger te werk gaan en heb je zelfs hulp nodig van een professional. Op die manier voorkom je dat je huis er slecht en verwaarloosd gaat uitzien.

Wat bedoel je met grondiger te werk gaan?
Nancy:
Het kan nooit kwaad om je huid eens goed onder handen te laten nemen. Een diepe reiniging om de poriën te reinigen, een detoxbehandeling om je huid te ontdoen van  schadelijke stoffen van buitenaf, collageenstimulerende hulpmiddelen om de natuurlijke werking van je huid af en toe een handje te helpen, … Het kan je huid alleen maar ten goede komen.

En wat kunnen we dan alvast zelf doen om onze huid te verzorgen?
Nancy:
Het is alvast belangrijk om goede huidverzorgingsproducten te gebruiken als dagelijkse basis. Zorg ervoor dat deze aangepast zijn aan jouw huidtype en noden, want verkeerde producten kunnen juist nadelig uitpakken. Laat je dus niet verleiden door een mooie verpakking of reclame, maar bekijk de ingrediëntenlijst en koop dingen die ook echt werken. Je kan natuurlijk ook altijd naar een huidspecialist gaan, die kan je zeggen welke producten jij nodig hebt.

Wat kan je best doen als je last hebt van bijvoorbeeld puistjes?
Nancy:
Er zijn heel wat factoren die ervoor kunnen zorgen dat je problemen krijgt met je huid. Je kan acné ontwikkelen, rosacea, eczeem of andere ontsierende aandoeningen en dan is het aangewezen om professionele hulp te zoeken. Op die manier kan het probleem snel en doeltreffend aangepakt worden. Met behulp van onder andere peelings, laser, led  en andere technieken kom je op korte termijn al heel ver.

De feestdagen komen er aan, hoe kan je er op je best uitzien?
Nancy:
Hollywoodsterren zien er op de rode loper altijd stralend uit. Hun geheim is een speciale gezichtsbehandeling die ze net voor het evenement bij een gespecialiseerd centrum laten doen. Door de juiste technieken en apparaten kan je je huid gedurende enkele dagen echt een mooie gloed geven. Een kort maar krachtige huidboost, zeg maar. Die  behandelingen noemen ze niet voor niets de red carpet facials.

Is het een goed idee om nog snel naar de zonnebank te gaan voor een mooi kleurtje?
Nancy:
Neen, zeker niet! Niets is zo slecht voor je huid als de zonnebank. Het droogt je huid uit, je krijgt sneller rimpels en verhoogt de kans op huidkanker. Wil je een mooi kleurtje, kies dan liever voor een veilige manier zoals bijvoorbeeld een spray tan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier