Tournee Minerale

Een glaasje wijn bij het eten, een pintje na het sporten, ... het hoort bijna bij onze dagelijkse routine. Te veel alcohol heeft echter een nefaste invloed op onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal, en heeft ook een impact op je veiligheid en gedrag. In 2017 sloegen De DrugLijn en Stichting tegen kanker de handen in elkaar en daagden ze iedereen uit om een maand lang geen alchol te drinken. De naam van deze uitdaging ... 'Tournée Minérale'! Een derde editie van deze actie komt er ook nu weer in februari.

Succesvolle eerste editie
Vorig jaar kon de actie rekenen op heel wat enthousiasme en schreven meer dan 120.000 Belgen zich in. De redenen? Om te werken aan de gezondheid, om te zien of ze de uitdaging konden volhouden, om kankeronderzoek te steunen. En ja, nadien gaven heel wat mensen aan dat ze voordelen ervaren hebben aan een maandje zonder alcohol.

Geen alcohol, veel voordelen
Zelfs wie 'met mate' drinkt, kan voordelen ervaren van een alcoholvrije maand.

  • Je krijgt meer energie en gaat lekkerder in je vel zitten.
  • Je slaapt beter, door alcohol ga je misschien wel sneller in slaap vallen maar je slaapt onrustiger en korter.
  • Je spaart geld uit dat je dan weer kan gebruiken voor een leuk uitstapje
  • Het heeft een positieve invloed op je gewicht.
  • Het laat je huid stralen want alcohol droogt je huid uit waardoor ze er dof en rimpelig gaat uitzien.
  • Geen kater, meer tijd voor andere leuke dingen.
  • Goed voor je gezondheid want hoe je het ook draait of keert, alcohol is niet zo gezond en kan bij overmatig gebruik leiden tot verslaving, leverziekten of kanker.

Wedden dat je in februari wel een alternatief vindt voor die cocktail of dat glaasje wijn? En dat je je zo ook wel zal kunnen amuseren?
Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2019 geen alcohol! Inschrijven kan via www.tourneeminerale.be.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

In de Ster Mode

Op zoek naar iets nieuws? Houd je ervan mooi gekleed te gaan? Casual of chique, maar altijd volgens de laatste trends? Bij In de Ster Mode ontdek je stijlvolle en gevarieerde collecties.

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier