Tournee Minerale

Een glaasje wijn bij het eten, een pintje na het sporten, ... het hoort bijna bij onze dagelijkse routine. Te veel alcohol heeft echter een nefaste invloed op onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal, en heeft ook een impact op je veiligheid en gedrag. In 2017 sloegen De DrugLijn en Stichting tegen kanker de handen in elkaar en daagden ze iedereen uit om een maand lang geen alchol te drinken. De naam van deze uitdaging ... 'Tournée Minérale'! Een derde editie van deze actie komt er ook nu weer in februari.

Succesvolle eerste editie
Vorig jaar kon de actie rekenen op heel wat enthousiasme en schreven meer dan 120.000 Belgen zich in. De redenen? Om te werken aan de gezondheid, om te zien of ze de uitdaging konden volhouden, om kankeronderzoek te steunen. En ja, nadien gaven heel wat mensen aan dat ze voordelen ervaren hebben aan een maandje zonder alcohol.

Geen alcohol, veel voordelen
Zelfs wie 'met mate' drinkt, kan voordelen ervaren van een alcoholvrije maand.

  • Je krijgt meer energie en gaat lekkerder in je vel zitten.
  • Je slaapt beter, door alcohol ga je misschien wel sneller in slaap vallen maar je slaapt onrustiger en korter.
  • Je spaart geld uit dat je dan weer kan gebruiken voor een leuk uitstapje
  • Het heeft een positieve invloed op je gewicht.
  • Het laat je huid stralen want alcohol droogt je huid uit waardoor ze er dof en rimpelig gaat uitzien.
  • Geen kater, meer tijd voor andere leuke dingen.
  • Goed voor je gezondheid want hoe je het ook draait of keert, alcohol is niet zo gezond en kan bij overmatig gebruik leiden tot verslaving, leverziekten of kanker.

Wedden dat je in februari wel een alternatief vindt voor die cocktail of dat glaasje wijn? En dat je je zo ook wel zal kunnen amuseren?
Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2019 geen alcohol! Inschrijven kan via www.tourneeminerale.be.

Reacties

Er zijn nog geen reacties toegevoegd. Voeg als eerste een reactie toe.

Reageren

Jouw mening is belangrijk. We behouden ons het recht om boodschappen niet te publiceren.

Uw e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Haaruitval, dun haar, kale plekken of een volledig kaal hoofd als gevolg van een haarziekte, chemotherapie, … samen met u gaan we op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Elektro Van Dessel

Al vele jaren is Elektro Van Dessel verdeler van huishoudtoestellen (klein en groot), kachels en bijverwarming. Je vindt er een uitgebreide keuze, krijgt vakkundig advies en de perfecte naservice zodat je er terecht kan voor de aankoop, plaatsing en onderhoud van uw toestel.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Speciale promoties Check het hier