Nieuws uit de regio

05-11-2018 - Hulshout

Vrouwen aan de macht in Hulshout

‘Jong en vrouwelijk’, zo kan je het nieuwe Hulshoutse gemeentebestuur best beschrijven dat vanaf 1 januari de plak zal zwaaien.

Hulshout kent een traditie van christen-democratische volstrekte meerderheid met de familie Verhaegen. Voor de legislatuur 2012-2018 moest een coalitie aangegaan worden met Groen, nadat de meerderheid met slechts 5 stemmen was gemist. Op 14 oktober behaalde CD&V met 11 zetels op 21 opnieuw de absolute macht. Daarom werd besloten om opnieuw alleen de gemeente te besturen.  Op de foto het nieuwe college met v.l.n.r. Hilde Van Looy, Saskia Luyten, Kato Laeremans, burgemeester Geert Daems, Joost Verhaegen en eerste schepen Elien Berghmans.

“De vorige coalitie was ook erg krap met slechts één zetel op overschot, maar we hebben nooit problemen gehad”, vertelt Geert Daems, die opnieuw de burgemeesterssjerp zal omgorden. Opvallend is dat vooral de vrouwen het goed gedaan hebben. Van de 11 CD&V-ers zijn er 7 vrouwen, waarvan er 4 in het schepencollege terechtkomen. Benjamin van het Hulshoutse bestuur is de 22-jarige Kato Laeremans uit de deelgemeente Westmeerbeek. Kato is laatstejaars student rechten en Chiroleidster in Hulshout. Saskia Luyten zal voorzitster worden van het ‘Bijzonder comité voor sociale zaken’ (het vroegere OCMW), maar voor de rest moeten de taken in het college onderling nog verdeeld worden. Opvallend is dat Hulshout ook vooral ‘jong’ gekozen heeft: van de drie 60-plussers op de CD&V-lijst is er geen enkele verkozen.

Eén van de stokpaardjes van het nieuwe bestuur in nochtans de ‘zorg’ in al zijn vormen. ”Daarvoor hebben we achter het rusthuis Ter Nethe al 3 ha gronden aangeschaft”, doet Daems de plannen uit de doeken. “Via een bevraging door de universiteit Gent hebben we de noden van de bevolking in kaart gebracht. Wij denken o.m. aan samenlevingsvormen voor mensen met een beperking, zoals zelfstandig wonen en aan dagopvang voor bejaarden.” Ook de verbetering van fiets- en voetpaden wordt een van de actiepunten voor het nieuwe Hulshoutse bestuur.

Ook opvallend is dat fusie met andere gemeenten, zoals het Vlaams gewest graag zou hebben, al op voorhand wordt afgewezen. “Geen enkele  van de 5 Hulshoutse partijen had dat in zijn programma staan. Wij zullen dat dus ook niet doen, tenzij we gedwongen worden”, aldus Daems.

Boexstaens Optiek

U wil toch ook het beste voor uw ogen? Bij Boexstaens Optiek kan je terecht vooreen uitgebreide keuze brillen, zonnebrillen en kinderbrillen maar ook voor lenzen.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

AVN Projects

AVN is als elektrotechnisch installatiebedrijf actief op vlak van elektriciteit, domotica, beveiliging, beeld en klank en staat steeds garant voor een professioneel eindresultaat.  

lees meer

Speciale promoties Check het hier