Nieuws uit de regio

05-11-2018 - Hulshout

Vrouwen aan de macht in Hulshout

‘Jong en vrouwelijk’, zo kan je het nieuwe Hulshoutse gemeentebestuur best beschrijven dat vanaf 1 januari de plak zal zwaaien.

Hulshout kent een traditie van christen-democratische volstrekte meerderheid met de familie Verhaegen. Voor de legislatuur 2012-2018 moest een coalitie aangegaan worden met Groen, nadat de meerderheid met slechts 5 stemmen was gemist. Op 14 oktober behaalde CD&V met 11 zetels op 21 opnieuw de absolute macht. Daarom werd besloten om opnieuw alleen de gemeente te besturen.  Op de foto het nieuwe college met v.l.n.r. Hilde Van Looy, Saskia Luyten, Kato Laeremans, burgemeester Geert Daems, Joost Verhaegen en eerste schepen Elien Berghmans.

“De vorige coalitie was ook erg krap met slechts één zetel op overschot, maar we hebben nooit problemen gehad”, vertelt Geert Daems, die opnieuw de burgemeesterssjerp zal omgorden. Opvallend is dat vooral de vrouwen het goed gedaan hebben. Van de 11 CD&V-ers zijn er 7 vrouwen, waarvan er 4 in het schepencollege terechtkomen. Benjamin van het Hulshoutse bestuur is de 22-jarige Kato Laeremans uit de deelgemeente Westmeerbeek. Kato is laatstejaars student rechten en Chiroleidster in Hulshout. Saskia Luyten zal voorzitster worden van het ‘Bijzonder comité voor sociale zaken’ (het vroegere OCMW), maar voor de rest moeten de taken in het college onderling nog verdeeld worden. Opvallend is dat Hulshout ook vooral ‘jong’ gekozen heeft: van de drie 60-plussers op de CD&V-lijst is er geen enkele verkozen.

Eén van de stokpaardjes van het nieuwe bestuur in nochtans de ‘zorg’ in al zijn vormen. ”Daarvoor hebben we achter het rusthuis Ter Nethe al 3 ha gronden aangeschaft”, doet Daems de plannen uit de doeken. “Via een bevraging door de universiteit Gent hebben we de noden van de bevolking in kaart gebracht. Wij denken o.m. aan samenlevingsvormen voor mensen met een beperking, zoals zelfstandig wonen en aan dagopvang voor bejaarden.” Ook de verbetering van fiets- en voetpaden wordt een van de actiepunten voor het nieuwe Hulshoutse bestuur.

Ook opvallend is dat fusie met andere gemeenten, zoals het Vlaams gewest graag zou hebben, al op voorhand wordt afgewezen. “Geen enkele  van de 5 Hulshoutse partijen had dat in zijn programma staan. Wij zullen dat dus ook niet doen, tenzij we gedwongen worden”, aldus Daems.

Piampiani

In de Bergstraat kan je bij Piampiani terecht voor een enorme collectie trendy schoenen voor dames en heren. Je vindt er ook heel wat handtassen die je met je nieuwe paar schoenen kan combineren.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

De Vier Bollekes

Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

De Hoofdzaak - Pruikeninstituut

De Hoofdzaak is echter meer dan alleen een kapsalon en onderscheidt zich misschien nog het meest met hun oplossingen voor kleine of grote haarproblemen. Haaruitval, dun haar, kale plekken of een volledig kaal hoofd als gevolg van een haarziekte, chemotherapie, … samen met u gaan we op zoek naar een passende oplossing want haarproblemen verschillen van persoon tot persoon.

lees meer

Speciale promoties Check het hier