Nieuws uit de regio

26-10-2018 - Heist-op-den-Berg

“Is een probleem onoplosbaar, tracht het dan te overstijgen”

In een ‘Allerheiligenboodschap’ doet burgemeester Luc Vleugels een oproep aan alle onderhandelende Heistse politieke partijen om uit de politieke impasse te treden.

Al twee weken wordt er in Heist intens gepraat, maar nog steeds is er geen meerderheid voor bestuur in Heist. Eén van de redenen is volgens Vleugels dat er bijzonder veel mogelijkheden zijn om tot een meerderheid te komen. Bovendien gaan heel wat partijen om uiteenlopende redenen (politiek-strategische, ideologische, verschillen in huisstijl…) liefst niet met een bepaalde andere partij samen en hebben zij dat al publiekelijk geuit, wat de kloof uiteraard alleen maar dieper maakt. De Heistse burgemeester spreekt zelf van ‘een heuse impasse’.

“Misschien is het daarom goed de dagen van Allerheiligen te gebruiken voor wat ze ooit bedoeld waren, als een periode van contacten tussen mensen en van bezinning over wat echt belangrijk is”, aldus de kopman van CD&V. “Albert Einstein zei ooit: “Is een probleem onoplosbaar, tracht het dan te overstijgen!” Misschien komen we dan wel tot een op het eerste gezicht weliswaar verrassende, minder voor de hand liggende, maar achteraf bekeken toch wel logische en degelijke oplossing”.

Jan De Haes (N-VA) is klaar met het eerste deel van zijn informatieronde: “ik stel vast dat er enerzijds over een meerderheid van items convergentie mogelijk is. Maar anderzijds is het nu belangrijk dat over de accentverschillen extra huiswerk kan gemaakt worden”. De Haes gaat nu nog contact nemen met de algemeen directeur, de adjunct directeur en de financieel beheerder en zal daarna zijn bevindingen aan alle partijen overmaken.

Luc Vleugels wil na de herfstvakantie op maandag 5 november alle partijen samenbrengen om het te hebben over een ‘Einsteincoalitie’. “Wat u zich daarbij moet voorstellen? Welnu, een coalitie die alleszins tegenstellingen overstijgend is en wellicht daarom ook breed op zijn Duits zal zijn. Net als Einstein”.

Als het van Luc Vleugels afhangt is er de eerste week geen nieuw schepencollege te verwachten, tenzij andere partijen onderling toch een initiatief nemen.

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Dansstudio Kick-iT

Dansschool, danslessen, workshops, verkoop danskledij

lees meer

Speciale promoties Check het hier