Nieuws uit de regio

26-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Nog meer lekker eten in de Bergstraat

Op 5 november opent Katrien Achten haar koffie- en lunchbar ‘Tante Trien’ op het Cultuurplein voor CC Zwaneberg te Heist.

Katrien is de dochter van Sylvain Achten, jaren geleden uitbater van ijssalon Galaxy in de Bergstraat, in de Heistse volksmond beter bekend als ‘bij Wiske Bats’. Met ‘Tante Trien’ gaat voor Katrien een droom in vervulling. Na 18 jaar in de zorgsector gewerkt te hebben, was ze al een tijdje op zoek naar een geschikt pand dat ze vond in de vroegere herenkledingzaak ‘t Saloon (en even een gadgetwinkel) vlak bij de Bergstraat.

“Het idee achter Tante Trien is simpel”, vertelt de nieuwe Heistse horecauitbaatster enthousiast, “lekker eten, lekkere koffie in een lekker kader. Alles wat wij opdienen, hebben we zelf gemaakt: dampende soep, heerlijke quiches, boerenbrood met beleg, broodpotjes (kleine broodjes met vulling) alle soorten gebak,…”. Katrien werkt daarvoor graag samen met lokale, kleinschalige producenten. De koffie is bijvoorbeeld van een kleine branderij uit Sint-Niklaas, geen groot merk, maar daarom niet minder lekker. Ze wil graag originele gerechten op de kaart zetten, zonder daarom echt de stempel ‘alternatief’ te krijgen.  Naast de traditionele dranken vindt je er ook bijvoorbeeld de Wostock limonades, biologisch en suikervrij.

Tegen volgende lente hoopt Katrien ook het kleine tuintje aan de parking te fatsoeneren om er een gezellig terras van te maken. Tegen die tijd komt ook haar echtgenoot in de zaak helpen. De opening is met enige vertraging op 5 november, omdat ze voor het pand een ‘bestemmingswijziging’ moest aanvragen, en dat bericht moet eerst 30 dagen ‘uitgehangen’ worden, vooraleer de zaak mag opengaan.

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Speciale promoties Check het hier