Nieuws uit de regio

19-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Met korte broek naar school

Vrijdag 19 oktober waren er opvallend veel korte broeken en korte rokken op de Heistse middelbare scholen. Dat was niet omdat uitzonderlijk warm weer was voorspeld, maar omdat het de Dag van de Jeugdbeweging was.

Op de parking van de H.Hartstraat in de buurt van het college kregen alle jongeren die zich aanboden in hun uniform van de jeugdbeweging, een ontbijt aangeboden van team Sport & Jeugd en de HotH-crew (Heist-on-the-Hill), de populaire naam voor de Heistse jeugdraad.

Vanaf 6.30 u ’s morgens stond de leiding van Chiro Heist-statie pistolets uit te delen met kaas, hesp, worst of choco.  Zoveel mogelijk lokale of fairtradeproducten. Zo komt de verse melk van de Langveldhoeve en komen de choco, speculaaspasta, koffie en chocomelk uit de Wereldwinkel. De ochtendlijke inzet van Chiro Station was des te opmerkelijk omdat ze dezelfde avond hun fuif hebben. In Hallaar, Wiekevorst, Schriek, Itegem, Zonderschot, Pijpelheide en Booischot werden aan de  lagere scholen ontbijtpakketjes bezorgd door de plaatselijke jeugdbeweging.

Onder de middagpauze werden de jongeren getrakteerd op een hotdog op de berghelling aan het gouden kruispunt. Daar zorgd dj Lenny, zelf een leerling van Sint-Lambertus, voor de nodige ambiance. Alles samen werden 350 pistolets en 350 sandwiches aan de man/vrouw gebracht.

“Net als in de rest van Vlaanderen willen we jongeren bedanken die zich jaar in jaar uit inzetten om kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen”, aldus jeugdschepen Kelly Van Tendeloo. “De jeugdbeweging is een ideale vrijetijdsbesteding die kinderen leert met anderen omgaan, zorgt voor sociale binding en voor de leiding ideaal is als voorbereiding op het latere leven”.  Bij deze doet de jeugdschepen nog een oproep aan 17/18-jarigen om de jeugdraad te versterken. Meer info bij Maxim Rijmenants van de HotH-crew  op 0497 23 02 55

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Zoë & Zita

Een uniek aanbod van feestjurken, dagjurken en jumpsuits

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Sarah's

Trendy damesboetiek Dameskleding - Shapewear - Panty's van topkwaliteit - Accessoires Vanaf maat 34 t/m maat 50

lees meer

Speciale promoties Check het hier