Nieuws uit de regio

18-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Kerkhof kuisen voor het goede doel

220 leerlingen van de St.Lambertusschool moesten 1 dag niet naar school maar gingen in de plaats een dag werken voor het goede doel uitgekozen door Youca.

Youca (YOUth for Change and Action) is  een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. De jongens en meisjes van de vakschool gingen aan de slag bij verschillende werkgevers in Heist en omgeving. Dries en Dorian (5 Electro Mechanica) zorgden er voor dat het kerkhof van Hallaar er tegen 1 november piekfijn bij ligt. Anderen zetten hun beste krachten onder meer in bij bedrijven in het industriepark als Vink en Baltimore, bij boomkwekerij Van Pelt in Putte of slagerij Van Loock in Beerzel. Zelfs café ’t Hoekske kon voor één dag rekenen op extra werkkrachten. Ook enkele personeelsleden van de school namen een tuinman in dienst voor één dag of huurden iemand om hun duivenkot te kuisen.

Het geld dat de jongeren verdienden met hun inzet gaat dit jaar naar Plan International in Ecuador en enkele projecten in België. Bovendien doen de adolescenten ook al enige ‘werkervaring’ op. Coördinatoren bij St.Lambertus zijn de leerkrachten godsdienst Sofie Roelans en Evi Van den Broeck

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

DE BIE | creative communication

DE BIE | creative communication is uw partner in communicatie. Drukwerk, kranten, magazines, radio, televisie of online media, ... We mixen onze expertise en die van jou graag tot één bruisende communicatiecocktail!

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Speciale promoties Check het hier