Nieuws uit de regio

18-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Kerkhof kuisen voor het goede doel

220 leerlingen van de St.Lambertusschool moesten 1 dag niet naar school maar gingen in de plaats een dag werken voor het goede doel uitgekozen door Youca.

Youca (YOUth for Change and Action) is  een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. De jongens en meisjes van de vakschool gingen aan de slag bij verschillende werkgevers in Heist en omgeving. Dries en Dorian (5 Electro Mechanica) zorgden er voor dat het kerkhof van Hallaar er tegen 1 november piekfijn bij ligt. Anderen zetten hun beste krachten onder meer in bij bedrijven in het industriepark als Vink en Baltimore, bij boomkwekerij Van Pelt in Putte of slagerij Van Loock in Beerzel. Zelfs café ’t Hoekske kon voor één dag rekenen op extra werkkrachten. Ook enkele personeelsleden van de school namen een tuinman in dienst voor één dag of huurden iemand om hun duivenkot te kuisen.

Het geld dat de jongeren verdienden met hun inzet gaat dit jaar naar Plan International in Ecuador en enkele projecten in België. Bovendien doen de adolescenten ook al enige ‘werkervaring’ op. Coördinatoren bij St.Lambertus zijn de leerkrachten godsdienst Sofie Roelans en Evi Van den Broeck

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Lingerie Christiann

Een mooi lingeriesetje, een opvallende bikini, stijlvol badpak of homewear? Bij Lingerie Christiann in de Bergstraat kies je voor de stijl die het best bij jou en je figuur past zodat je je extra vrouwelijk kan voelen.

lees meer

Clem Vercammen

Clem Vercammen is een gevestigde waarde en vertrouwde naam in de juwelen- en uurwerkenwereld! Je vindt er een enorm aanbod juwelen en horloges en kan deze er ook laten repareren in het eigen atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier