Nieuws uit de regio

18-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Kerkhof kuisen voor het goede doel

220 leerlingen van de St.Lambertusschool moesten 1 dag niet naar school maar gingen in de plaats een dag werken voor het goede doel uitgekozen door Youca.

Youca (YOUth for Change and Action) is  een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. De jongens en meisjes van de vakschool gingen aan de slag bij verschillende werkgevers in Heist en omgeving. Dries en Dorian (5 Electro Mechanica) zorgden er voor dat het kerkhof van Hallaar er tegen 1 november piekfijn bij ligt. Anderen zetten hun beste krachten onder meer in bij bedrijven in het industriepark als Vink en Baltimore, bij boomkwekerij Van Pelt in Putte of slagerij Van Loock in Beerzel. Zelfs café ’t Hoekske kon voor één dag rekenen op extra werkkrachten. Ook enkele personeelsleden van de school namen een tuinman in dienst voor één dag of huurden iemand om hun duivenkot te kuisen.

Het geld dat de jongeren verdienden met hun inzet gaat dit jaar naar Plan International in Ecuador en enkele projecten in België. Bovendien doen de adolescenten ook al enige ‘werkervaring’ op. Coördinatoren bij St.Lambertus zijn de leerkrachten godsdienst Sofie Roelans en Evi Van den Broeck

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier