Nieuws uit de regio

18-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Kerkhof kuisen voor het goede doel

220 leerlingen van de St.Lambertusschool moesten 1 dag niet naar school maar gingen in de plaats een dag werken voor het goede doel uitgekozen door Youca.

Youca (YOUth for Change and Action) is  een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. De jongens en meisjes van de vakschool gingen aan de slag bij verschillende werkgevers in Heist en omgeving. Dries en Dorian (5 Electro Mechanica) zorgden er voor dat het kerkhof van Hallaar er tegen 1 november piekfijn bij ligt. Anderen zetten hun beste krachten onder meer in bij bedrijven in het industriepark als Vink en Baltimore, bij boomkwekerij Van Pelt in Putte of slagerij Van Loock in Beerzel. Zelfs café ’t Hoekske kon voor één dag rekenen op extra werkkrachten. Ook enkele personeelsleden van de school namen een tuinman in dienst voor één dag of huurden iemand om hun duivenkot te kuisen.

Het geld dat de jongeren verdienden met hun inzet gaat dit jaar naar Plan International in Ecuador en enkele projecten in België. Bovendien doen de adolescenten ook al enige ‘werkervaring’ op. Coördinatoren bij St.Lambertus zijn de leerkrachten godsdienst Sofie Roelans en Evi Van den Broeck

De Banier

Verkoop van Chirokleren, spelmateriaal en creatieve producten om te knutselen

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Ah Yes!

Dans-, turn- en yogakledij

lees meer

Tutti e Due

Zwangerschapskleding

lees meer

Speciale promoties Check het hier