Nieuws uit de regio

11-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Wij willen de eerste zijn!

Bij de gemeenteraadsverkiezingen komt het er op aan op meeste stemmen te halen. In Heist zijn er echter nog enkele nevencompetities.

Het tellen van de stemmen gebeurt manueel in de St.Lambertusschool boven op de Heistse berg. Enkele vaste teams, die al enkele jaren ervaring hebben, maken er een sport van om als eerste klaar te zijn. Ze hopen op die manier hun vergoeding van 17 euro op een paar uur verdiend te hebben. Het team van Wim Dom (in het dagelijks leven KMO-ambtenaar bij de gemeente) heeft zich zelfs voorgenomen om de bussen met stembiljetten persoonlijk te gaan ophalen in de kiesbureaus van de deelgemeenten. Een telbureau moet in 3  bussen met telkens ongeveer 700 stembrieven, niet alleen de stemmen per partij tellen, maar nog belangrijker, ook het aantal voorkeurstemmen per kandidaat noteren.  Wim heeft op zijn laptop al een Exel-sheet klaar om snel alle berekeningen te maken. Die worden doorgegeven aan notaris Marc Cuypers, hoofd van de telbureaus in Heist, maar ook aan de vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen. Die hebben op die manier snel een eerste indicatie van de kiesverrichtingen.

Jef Goossens, die voor CD&V Heist de verkiezingen coördineert, maakt er dan weer een erezaak van om op nationale verkiezingsshow op VRT , als allereerste gemeente met een ‘tussentijdse uitslag voor Heist-op-den-Berg’ op het scherm te komen. Benieuwd of hij daar op 14 oktober ook zal in lukken.

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Leonidas

Wat is er lekkerder dan een overheerlijke praline bij de koffie? Chocolade past perfect bij alle kleine en grote momenten in het dagelijks leven en al zeker in de vorm van een praline uit een stijlvol gouden doosje van Leonidas!

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Paul De Preter

Keiharde kwaliteit is de specialiteit van Paul De Preter. In hem vindt u de ideale partner voor al uw realisaties met vloeren, wandtegels, badkamerrenovaties, natuursteen, enz...    

lees meer

Speciale promoties Check het hier