Nieuws uit de regio

11-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Wij willen de eerste zijn!

Bij de gemeenteraadsverkiezingen komt het er op aan op meeste stemmen te halen. In Heist zijn er echter nog enkele nevencompetities.

Het tellen van de stemmen gebeurt manueel in de St.Lambertusschool boven op de Heistse berg. Enkele vaste teams, die al enkele jaren ervaring hebben, maken er een sport van om als eerste klaar te zijn. Ze hopen op die manier hun vergoeding van 17 euro op een paar uur verdiend te hebben. Het team van Wim Dom (in het dagelijks leven KMO-ambtenaar bij de gemeente) heeft zich zelfs voorgenomen om de bussen met stembiljetten persoonlijk te gaan ophalen in de kiesbureaus van de deelgemeenten. Een telbureau moet in 3  bussen met telkens ongeveer 700 stembrieven, niet alleen de stemmen per partij tellen, maar nog belangrijker, ook het aantal voorkeurstemmen per kandidaat noteren.  Wim heeft op zijn laptop al een Exel-sheet klaar om snel alle berekeningen te maken. Die worden doorgegeven aan notaris Marc Cuypers, hoofd van de telbureaus in Heist, maar ook aan de vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen. Die hebben op die manier snel een eerste indicatie van de kiesverrichtingen.

Jef Goossens, die voor CD&V Heist de verkiezingen coördineert, maakt er dan weer een erezaak van om op nationale verkiezingsshow op VRT , als allereerste gemeente met een ‘tussentijdse uitslag voor Heist-op-den-Berg’ op het scherm te komen. Benieuwd of hij daar op 14 oktober ook zal in lukken.

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

De Bollekeshoef

KINDERBOERDERIJ - STAL - HAPJE & DRANKJE

lees meer

Chris Scheirs

Op zoek naar iets lekkers om vanavond te eten of naar een smakelijk menu voor uw feest? Bij Chris Scheirs kan je dagelijks terecht voor kwalitatieve producten en ook voor de catering van uw feest bent u er aan het juiste adres.

lees meer

Speciale promoties Check het hier