Nieuws uit de regio

11-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Wij willen de eerste zijn!

Bij de gemeenteraadsverkiezingen komt het er op aan op meeste stemmen te halen. In Heist zijn er echter nog enkele nevencompetities.

Het tellen van de stemmen gebeurt manueel in de St.Lambertusschool boven op de Heistse berg. Enkele vaste teams, die al enkele jaren ervaring hebben, maken er een sport van om als eerste klaar te zijn. Ze hopen op die manier hun vergoeding van 17 euro op een paar uur verdiend te hebben. Het team van Wim Dom (in het dagelijks leven KMO-ambtenaar bij de gemeente) heeft zich zelfs voorgenomen om de bussen met stembiljetten persoonlijk te gaan ophalen in de kiesbureaus van de deelgemeenten. Een telbureau moet in 3  bussen met telkens ongeveer 700 stembrieven, niet alleen de stemmen per partij tellen, maar nog belangrijker, ook het aantal voorkeurstemmen per kandidaat noteren.  Wim heeft op zijn laptop al een Exel-sheet klaar om snel alle berekeningen te maken. Die worden doorgegeven aan notaris Marc Cuypers, hoofd van de telbureaus in Heist, maar ook aan de vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen. Die hebben op die manier snel een eerste indicatie van de kiesverrichtingen.

Jef Goossens, die voor CD&V Heist de verkiezingen coördineert, maakt er dan weer een erezaak van om op nationale verkiezingsshow op VRT , als allereerste gemeente met een ‘tussentijdse uitslag voor Heist-op-den-Berg’ op het scherm te komen. Benieuwd of hij daar op 14 oktober ook zal in lukken.

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

IG Beauty

Ben je op zoek naar een verzorging met zichtbaar resultaat en met producten van de hoogste kwaliteit? Dan kan je terecht bij IG Beauty! In de winkel vind je ook alle producten om thuis te gebruiken en leuke geschenken.

lees meer

Boexstaens Uurwerken - Juwelen

Bij Boexstaens Uurwerken en Juwelen kan je terecht voor stijlvolle en kwalitatieve horloges en sieraden. Er is voor elk wat wils waarmee je zal schitteren!

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Speciale promoties Check het hier