Nieuws uit de regio

10-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Eerst randvoorwaarden okee, dan pas éénrichting in de Bergstraat

Een werkgroep van de zelfstandigenorganisatie Unizo Heist heeft zich gebogen over de herinrichting van het centrum. De Bergstraat mag éénrichting worden, maar pas als voor de mogelijke gevolgen eerst een oplossing wordt geboden.

Lucas De Rijck, Gert Vercammen, Wouter Claes, Gerd De Meutter en Kristien Vercammen hebben alvast een memorandum opgesteld voor het nieuwe gemeentebestuur voor een leefbaar en aangenaam centrum: “We willen niet hetzelfde voor hebben als de stad Geel: eerst knoeien in het centrum en jaren later de rand aanpakken en blijven veranderen aan het circulatieplan,” aldus de werkgroep.

De mogelijke knip in de Oude Godsraat aan de academie is alvast een gevoelig onderdeel. Het is een meerwaarde voor de berghelling en de horeca maar  Unizo ziet liever een knip die bij bepaalde momenten en noden tijdelijk kan ongedaan gemaakt worden.

Als er gekozen wordt voor éénrichting in de Bergstraat moeten eerst de circulatielussen op punt staan. De rijrichting staat al zo goed als vast: van het OCMW naar de berg.  De Bergstraat moet echter geen ‘Meir’ worden: te grote en lege voetpaden zullen voor minder gezelligheid zorgen en het aantal parkeerplaatsen mag zeker niet achteruitgaan. De circulatielussen mogen geen hindernis zijn, maar moeten aanvoelen als ‘de snelste route’. Waarom geen rond punt aan de voet van de brug in de Boudewijnlaan? En de bussen allemaal langs de Eugeen Woutersstraat met 3 opstapplaatsen aan de toegangsstraten van de Bergstraat.

De werkgroep is wel voorstander van de een ondergrondse parking onder het evenementenplein. “De Bergstraat moet het gedeeltelijk hebben van de ‘runshopper’ en daarvoor zijn de randparkings te ver afgelegen,” is de mening van de werkgroep. Tenslotte vragen ze het nieuwe gemeentebestuur ook om een ‘centrummanager’ die de alle actoren in het centrum kan samenbrengen omtrent parkeerbeleid, leegstand, wegenwerken, horeca-initiatieven en -evenementen en citymarketing.

 

Het Derde Bedrijf

Brasserie en Theatercafé Het Derde Bedrijf is gevestigd in CC Zwaneberg. Het is de ideale plaats om te genieten van een lekkere snack, maaltijd of drankje, zowel binnen als buiten op het fantastische terras met zicht op het Cultuurplein.

lees meer

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Speciale promoties Check het hier