Nieuws uit de regio

10-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Eerst randvoorwaarden okee, dan pas éénrichting in de Bergstraat

Een werkgroep van de zelfstandigenorganisatie Unizo Heist heeft zich gebogen over de herinrichting van het centrum. De Bergstraat mag éénrichting worden, maar pas als voor de mogelijke gevolgen eerst een oplossing wordt geboden.

Lucas De Rijck, Gert Vercammen, Wouter Claes, Gerd De Meutter en Kristien Vercammen hebben alvast een memorandum opgesteld voor het nieuwe gemeentebestuur voor een leefbaar en aangenaam centrum: “We willen niet hetzelfde voor hebben als de stad Geel: eerst knoeien in het centrum en jaren later de rand aanpakken en blijven veranderen aan het circulatieplan,” aldus de werkgroep.

De mogelijke knip in de Oude Godsraat aan de academie is alvast een gevoelig onderdeel. Het is een meerwaarde voor de berghelling en de horeca maar  Unizo ziet liever een knip die bij bepaalde momenten en noden tijdelijk kan ongedaan gemaakt worden.

Als er gekozen wordt voor éénrichting in de Bergstraat moeten eerst de circulatielussen op punt staan. De rijrichting staat al zo goed als vast: van het OCMW naar de berg.  De Bergstraat moet echter geen ‘Meir’ worden: te grote en lege voetpaden zullen voor minder gezelligheid zorgen en het aantal parkeerplaatsen mag zeker niet achteruitgaan. De circulatielussen mogen geen hindernis zijn, maar moeten aanvoelen als ‘de snelste route’. Waarom geen rond punt aan de voet van de brug in de Boudewijnlaan? En de bussen allemaal langs de Eugeen Woutersstraat met 3 opstapplaatsen aan de toegangsstraten van de Bergstraat.

De werkgroep is wel voorstander van de een ondergrondse parking onder het evenementenplein. “De Bergstraat moet het gedeeltelijk hebben van de ‘runshopper’ en daarvoor zijn de randparkings te ver afgelegen,” is de mening van de werkgroep. Tenslotte vragen ze het nieuwe gemeentebestuur ook om een ‘centrummanager’ die de alle actoren in het centrum kan samenbrengen omtrent parkeerbeleid, leegstand, wegenwerken, horeca-initiatieven en -evenementen en citymarketing.

 

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier