Nieuws uit de regio

10-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Eerst randvoorwaarden okee, dan pas éénrichting in de Bergstraat

Een werkgroep van de zelfstandigenorganisatie Unizo Heist heeft zich gebogen over de herinrichting van het centrum. De Bergstraat mag éénrichting worden, maar pas als voor de mogelijke gevolgen eerst een oplossing wordt geboden.

Lucas De Rijck, Gert Vercammen, Wouter Claes, Gerd De Meutter en Kristien Vercammen hebben alvast een memorandum opgesteld voor het nieuwe gemeentebestuur voor een leefbaar en aangenaam centrum: “We willen niet hetzelfde voor hebben als de stad Geel: eerst knoeien in het centrum en jaren later de rand aanpakken en blijven veranderen aan het circulatieplan,” aldus de werkgroep.

De mogelijke knip in de Oude Godsraat aan de academie is alvast een gevoelig onderdeel. Het is een meerwaarde voor de berghelling en de horeca maar  Unizo ziet liever een knip die bij bepaalde momenten en noden tijdelijk kan ongedaan gemaakt worden.

Als er gekozen wordt voor éénrichting in de Bergstraat moeten eerst de circulatielussen op punt staan. De rijrichting staat al zo goed als vast: van het OCMW naar de berg.  De Bergstraat moet echter geen ‘Meir’ worden: te grote en lege voetpaden zullen voor minder gezelligheid zorgen en het aantal parkeerplaatsen mag zeker niet achteruitgaan. De circulatielussen mogen geen hindernis zijn, maar moeten aanvoelen als ‘de snelste route’. Waarom geen rond punt aan de voet van de brug in de Boudewijnlaan? En de bussen allemaal langs de Eugeen Woutersstraat met 3 opstapplaatsen aan de toegangsstraten van de Bergstraat.

De werkgroep is wel voorstander van de een ondergrondse parking onder het evenementenplein. “De Bergstraat moet het gedeeltelijk hebben van de ‘runshopper’ en daarvoor zijn de randparkings te ver afgelegen,” is de mening van de werkgroep. Tenslotte vragen ze het nieuwe gemeentebestuur ook om een ‘centrummanager’ die de alle actoren in het centrum kan samenbrengen omtrent parkeerbeleid, leegstand, wegenwerken, horeca-initiatieven en -evenementen en citymarketing.

 

Kovéra

Bij Kovéra vind je keukens, badkamers en kasten op maat en dat in alle mogelijke stijlen en materialen. Onder het motto 'klant is koning' wordt elk project gemaakt volgens de wensen, de smaak en ruimte van de klant.

lees meer

Kaderke.be

Kaderke.be staat voor kwaliteit, goed advies en een eindeloos aantal mogelijkheden ... tot in de perfectie! Je kan er terecht voor kwalitatieve inlijstingen, kaders, spiegels, kunstrestauraties, ophangsystemen, Art on Demand en fotomontages.

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

Decomundo

Decomundo is de specialist in het realiseren van je interieur en het bemeubelen van je terras.

lees meer

Speciale promoties Check het hier