Nieuws uit de regio

09-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Bloedonderzoek moet correct zijn.

Het labo van Somedi aan het Heistse kruispunt is eerste labo in de Benelux dat een belangrijke foutenmarge in bloedonderzoeken kan uitsluiten.

Bloedtesten kunnen ons vandaag veel vertellen, het aantal testen dat in België dagelijks uitgevoerd wordt gaat dan ook in stijgende lijn. Dat mag niet verbazen: enerzijds heeft vergrijzing daarop een belangrijke invloed, anderzijds kunnen we de oorzaak ook zoeken in de steeds toenemende controle op chronische ziekten. Veel testen en snelle correcte resultaten, dat is wat we verwachten. Een van de problemen waarmee laboratoria geconfronteerd worden is biotine (vitamine B7)-interferentie. Biotine is een vitaminesupplement dat veel mensen gebruiken, en dat kan worden verkregen bij een drogist of apotheek. Vooral biotineproducten voor de nagels en het haar zijn populair. Overmatige hoeveelheden biotine in het bloed door supplementen kunnen ervoor zorgen dat sommige testresultaten ten onrechte hoog of laag uitvallen. Dit kan er potentieel toe leiden dat artsen voor hun patiënten een verkeerde conclusie trekken.

In plaats va de patiënten te vragen om de inname van biotine enkele weken te schrappen, heeft Somedi als eerste in de Benelux een nieuw diagnoseapparaat in gebruikt genomen. Het Heistse labo, dat ruwweg een 200.000 stalen per jaar verwerkt, is het eerste laboratorium in de Benelux dat met het nieuwe diagnostisch systeem Alinity  van wereldleider Abbott aan de slag gaat en een antwoord kan bieden als het gaat om biotine gebruik. “Dankzij nieuwe technologie kunnen de testen nog sneller en accurater gedaan worden en vermindert de kans dat artsen een verkeerde diagnose en behandeling geven”, aldus klinisch bioloog Jaimie Breugelmans van Somedi.

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier