Nieuws uit de regio

06-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Het grootste verkavelingsproject van Heist

‘Domein De Bos’, tussen de Boudewijnlaan en de Hoge Brugstraat, wordt met meer dan 90 woningen en een buurtwinkel op een terrein van 30.000 m² het grootste bouwproject in Heist.

Projectontwikkelaar Wilfried Deneve (zelf afkomstig van Heist) van Group Deneve draagt hiermee een flinke steen bij tot de verdere groei van Heist-centrum. Ook burgemeester Vleugels en schepen van ruimtelijke ordening Wim Van den Bruel, die voor het project een speciaal Ruimtelijk UitvoeringsPlan hebben opgesteld, zijn tevreden voor de inplanting op de voormalige terreinen van SV Heist, in de volksmond ‘De Bos’. “De projectontwikkelaar heeft ruim rekening gehouden met onze vragen en opmerkingen”, aldus Van den Bruel, “een mix van gesloten en halfopen woningen met hoofdtoegang aan de Hogebrugstraat, appartementen aan de Boudewijnlaan en een supermarkt zodat het geen doodse woonbuurt wordt”.

Alle woningen worden energiezuinig gebouwd om te voldoen aan het E30-peil, de Europese norm vanaf 2021. De supermarkt Delhaize wordt uitgebaat door de familie Cannaerts, ter vervanging van de huidige winkel in de Kattestraat. Op het dak van de supermarkt wordt een groene zone wordt voorzien en er komt een Bringme Box, een persoonlijke conciërge die de veilige thuislevering van uw pakketjes. Alle woningen worden uitgerust met het domoticasysteem Smarthome, dat niet alleen de verwarming en verlichting regelt, maar ook kan gebruikt worden als inbraak- en brandbeveiliging.

De wegeniswerken zijn bijna klaar en de ruwbouw van de supermarkt is ook al aangevat. Het project is ingedeeld in 4 deelprojecten: New Hillside, de appartementen aan de Boudewijnlaan, Amber Park met meer luxueuze appartementen, Green Valley, de wooneenheden boven op de supermarkt en Forrest Lane, de gezinswoningen met eigen tuin. www.domein-debos.be

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

New Van Heukelom

Bij New Van Heukelom aan de Liersesteenweg vind je allerlei kantoor- en schoolmateriaal, van paperclips en nietjesmachines over balpennen tot mappen in alle maten, maar ook computers, tablets, printers en toebehoren.

lees meer

ACS Car Hifi

Bij ACS vind je alle providers onder een dak en kan je terecht voor mobiele elektronica zoals gsm, gps en car-hifi. Bovendien beschikt ACS ook over een eigen montage- en reparatie-atelier.

lees meer

Speciale promoties Check het hier