Nieuws uit de regio

05-10-2018 - Hallaar

Nog een "eerste steen' voor Heist

Na het Heistse zwembad en de academie werd ook voor ‘De Boonmarkt’ de start van de werken feestelijk gevierd. De Boonmarkt is het nieuwe gebouw van de het speelplein en de buitenschoolse kinderopvang in de gelijknamige straat te Hallaar. Het vervangt de bouwvallige schuur die vorig jaar werd afgebroken.

In de zomervakantie komen er dagelijks meer dan 200 kinderen spelen op het speelplein. 210 kinderen is het maximum toegelaten aantal. Omdat de prognoses voor de bevolking nog wijzen op een sterke aangroei van jonge gezinnen kan de opvangcapaciteit nu verhoogd worden. Samen met het bestaande ‘kamphuis’ is het voor animatoren en begeleiding nu veel aangenamer werken.

Het 450 m² grote gebouw is getekend door architect Sofie Manshoven, die 10 jaar geleden zelf haar zoontje nog regelmatig op de Boonmarkt heeft afgezet. Het is ontworpen op basis van de principes van duurzaam bouwen: zuinig energiegebruik, oriëntatie, isolatie, materiaalkeuze, verluchting en verlichting en volledig toegankelijk voor personen met een handicap. Tegen de herfst van volgend jaar zou het volledig klaar moeten zijn. De ‘eerste steen’ werd voor de gelegenheid vervangen door een handafdruk in de beton van jeugdschepen Kelly Van Tendeloo.

Burgemeester Vleugels kaderde het project is het groter geheel van de site met enerzijds de zorgsector als Ten Kerselaere, home Marjorie en PVT Schorshaegen en anderzijds sport en spel met de Chiro en de Heistse tennisclub, allemaal een boogscheut van mekaar. Eerstdaags beginnen ook de werken aan de het nieuwe skateplein en later wordt het pas aangeworven terrein op de hoek van de Boonmarkt en de Langendijk onder handen genomen.

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Garage Wuyts

Op zoek naar een wagen voor particulier gebruik, een bestelwagen of een compacte truck? In het aanbod Hyundai of Isuzuwagens vindt u vast en zeker een wagen die voldoet aan al uw wensen.

lees meer

De Studio

Of je je nu goed in je vel wil voelen, gewoon aan je conditie of figuur wil werken of je wil voorbereiden op een sportprestatie. Bij De Studio ben je op de juiste plaats. Tijdens de individuele workout sessies en groepssessies ga je steeds terug naar de basis op zoek naar meer fysieke, mentale en emotionele energie.

lees meer

Hair & Beauty Factory

Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging Ruime keuze aan professionele producten van topmerken. Voor zowel particulieren als professionelen

lees meer

Speciale promoties Check het hier