Nieuws uit de regio

05-10-2018 - Hallaar

Nog een "eerste steen' voor Heist

Na het Heistse zwembad en de academie werd ook voor ‘De Boonmarkt’ de start van de werken feestelijk gevierd. De Boonmarkt is het nieuwe gebouw van de het speelplein en de buitenschoolse kinderopvang in de gelijknamige straat te Hallaar. Het vervangt de bouwvallige schuur die vorig jaar werd afgebroken.

In de zomervakantie komen er dagelijks meer dan 200 kinderen spelen op het speelplein. 210 kinderen is het maximum toegelaten aantal. Omdat de prognoses voor de bevolking nog wijzen op een sterke aangroei van jonge gezinnen kan de opvangcapaciteit nu verhoogd worden. Samen met het bestaande ‘kamphuis’ is het voor animatoren en begeleiding nu veel aangenamer werken.

Het 450 m² grote gebouw is getekend door architect Sofie Manshoven, die 10 jaar geleden zelf haar zoontje nog regelmatig op de Boonmarkt heeft afgezet. Het is ontworpen op basis van de principes van duurzaam bouwen: zuinig energiegebruik, oriëntatie, isolatie, materiaalkeuze, verluchting en verlichting en volledig toegankelijk voor personen met een handicap. Tegen de herfst van volgend jaar zou het volledig klaar moeten zijn. De ‘eerste steen’ werd voor de gelegenheid vervangen door een handafdruk in de beton van jeugdschepen Kelly Van Tendeloo.

Burgemeester Vleugels kaderde het project is het groter geheel van de site met enerzijds de zorgsector als Ten Kerselaere, home Marjorie en PVT Schorshaegen en anderzijds sport en spel met de Chiro en de Heistse tennisclub, allemaal een boogscheut van mekaar. Eerstdaags beginnen ook de werken aan de het nieuwe skateplein en later wordt het pas aangeworven terrein op de hoek van de Boonmarkt en de Langendijk onder handen genomen.

Dali Foodtruck

Foodtrucks serveren je lekkere gerechten in een handomdraai, zo ook de DALI Foodtruck. Je proeft er van heerlijke Aziatische gerechten. Haal je portie sushi, wok, curry's met rijst of noedels en heerlijke dessertjes af op een van de vaste plaatsen in de regio of boek de foodtruck voor een feestje! Streetfood op z'n best!

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

De Backer Haarden

Een huis is een plek waar u zich thuis moet kunnen voelen, een plek die gezelligheid moet uitstralen. Voor ons wordt een huis pas een thuis met de gezellige warmte van een haard.

lees meer

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Speciale promoties Check het hier