Nieuws uit de regio

05-10-2018 - Booischot

Feest in een nieuw wandelbos voor Heist

Zondag 7 oktober wordt het domein Ter Laken in Booischot officieel voor het publiek opengesteld. Vlak voor de opening werden nog enkele gevaarlijke bomen verwijderd.

Kempens Landschap, een vzw van de provincie Antwerpen en de gemeente Heist hebben op 19 juli het Kasteel Ter Laken, met bijhorend 30 ha groot domein aangekocht voor 3,7 miljoen. Ondertussen werd er al heel hard gewerkt: zitbanken geplaatst, oude weideafsluitingen afgebroken, infoborden gezet, gras gemaaid… Vlak voor de openstelling werden nog 6 gevaarlijke bomen van meer dan 35 meter hoog afgezaagd. Met een 30 m hoge hoogtewerker werden een Canada populier, een oude linde en enkele eiken verwijderd met de ‘salamitechniek’ om de andere bomen te sparen.

Naast het neorenaissancekasteel is vooral de toegangsdreef indrukwekkend, net als het vergezicht op de vallei van de Grote Nete.

Op zondag 7 oktober wordt om 10.30 u officieel het lintje doorgeknipt en wordt het park feestelijk ingewandeld. Tussen 11 en 13 u zal er iets te drinken worden voorzien voor alle bezoekers en kunnen de kleinsten mee muziek maken met The Djembe Boys. Afspraak aan het begin van de Hofdreef in Ter Laken. Wie slim is komt met de fiets, want een autoparking is er voorlopig nog niet. Wagens kunnen in Booischot aan de kerk achter gelaten worden.

Voor burgemeester Vleugels is het een droom die uitkomt: “De aankoop van het domein ging niet over één nacht ijs en we hebben af en toe wel een tegenslag gekend in de weg er naar toe. Tijdens de komende jaren zal er in het park en aan de gebouwen nog gewerkt moeten worden, maar het geheel is nu al een prachtig stukje natuur en erfgoed.  

Vanaf 7 oktober is het park elke dag toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Fietsen Moons Roger

verkoop fietsen - fietskledij - elektrische fietsen - fietsaccessoires - herstellingen Meer dan 25 jaar ervaring

lees meer

de Verwant

Lekker en sfeervol

lees meer

't Paviljoen

Bij 't Paviljoen smul je van kwaliteitsvolle mosselen die er maar liefst op 11 verschillende wijzen bereid worden. Verder tovert men hier steeds seizoensvariaties op tafel en staan er ook heel wat vis- en vleesgerechten op de kaart.

lees meer

Speciale promoties Check het hier