Nieuws uit de regio

05-10-2018 - Booischot

Feest in een nieuw wandelbos voor Heist

Zondag 7 oktober wordt het domein Ter Laken in Booischot officieel voor het publiek opengesteld. Vlak voor de opening werden nog enkele gevaarlijke bomen verwijderd.

Kempens Landschap, een vzw van de provincie Antwerpen en de gemeente Heist hebben op 19 juli het Kasteel Ter Laken, met bijhorend 30 ha groot domein aangekocht voor 3,7 miljoen. Ondertussen werd er al heel hard gewerkt: zitbanken geplaatst, oude weideafsluitingen afgebroken, infoborden gezet, gras gemaaid… Vlak voor de openstelling werden nog 6 gevaarlijke bomen van meer dan 35 meter hoog afgezaagd. Met een 30 m hoge hoogtewerker werden een Canada populier, een oude linde en enkele eiken verwijderd met de ‘salamitechniek’ om de andere bomen te sparen.

Naast het neorenaissancekasteel is vooral de toegangsdreef indrukwekkend, net als het vergezicht op de vallei van de Grote Nete.

Op zondag 7 oktober wordt om 10.30 u officieel het lintje doorgeknipt en wordt het park feestelijk ingewandeld. Tussen 11 en 13 u zal er iets te drinken worden voorzien voor alle bezoekers en kunnen de kleinsten mee muziek maken met The Djembe Boys. Afspraak aan het begin van de Hofdreef in Ter Laken. Wie slim is komt met de fiets, want een autoparking is er voorlopig nog niet. Wagens kunnen in Booischot aan de kerk achter gelaten worden.

Voor burgemeester Vleugels is het een droom die uitkomt: “De aankoop van het domein ging niet over één nacht ijs en we hebben af en toe wel een tegenslag gekend in de weg er naar toe. Tijdens de komende jaren zal er in het park en aan de gebouwen nog gewerkt moeten worden, maar het geheel is nu al een prachtig stukje natuur en erfgoed.  

Vanaf 7 oktober is het park elke dag toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Conny Schoenmode

Bij Conny Schoenen vind je leuke dames- & herenschoenen van een groot aanbod merken om een statement te maken met je voeten. Wist je dat je er ook een ruime keuze schoenen voor steunzolen vindt?  

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

HV Interieur

HV Interieur brengt met zijn raam-, vloer- en muurdecoratie kleur in huis! Met speelse dessins, eigentijdse accessoires en sprekende kleuren waait er een frisse wind door uw interieur. Genoeg stof tot inspiratie!

lees meer

Speciale promoties Check het hier