Nieuws uit de regio

04-10-2018 - Heist-op-den-Berg

"Wij willen gratis openbaar vervoer"

Aan het station in Heist voerde de PVDA actie met pamfletten voor meer en gratis openbaar vervoer.

Dat gratis openbaar vervoer in de praktijk mogelijk is, werd aangehaald met voorbeelden uit Duinkerken, Essen, Bonn, Mannheim… “In de hoofdstad van Estland, Tallin, was dat zo’n succes dat het in heel het land werd ingevoerd”, hebben de actievoerders uit gezocht.  Ze vrezen dat door besparingsplannen bij De Lijn er nog meer bussen dreigen te verdwijnen. Het zuidelijk deel van Heist zou bijna onbereikbaar worden, terwijl de verbindingen van de deelgemeenten met het centrum nu al veel te beperkt zijn. Meer openbaar vervoer betekent ook minder auto’s in de straat en dus minder milieuvervuiling.  Bovendien kan het met milieuvriendelijke waterstofbussen die nu al bij Van Hool gebouwd worden.  Naast beter busvervoer eisen ze ook de heropening van de stationsloketten in de namiddag om een betere dienstverlening te kunnen geven.

Guy Mariën

Guy Mariën is gespecialiseerd in elektriciteit, verlichting en domotica en daarom ook de ideale partner wanneer u nood heeft aan deskundig lichtadvies. In de toonzaal vind je de meest gerenommeerde merken.

lees meer

Tuinrama

Om je tuin en terras gezellig en comfortabel in te richten heeft Tuinrama alles in huis. Je geniet er naast een ruime keuze aan tuinmeubelen, -accessoires en barbecues van een persoonlijke aanpak en uitstekend advies.

lees meer

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Speciale promoties Check het hier