Nieuws uit de regio

04-10-2018 - Heist-op-den-Berg

"Wij willen gratis openbaar vervoer"

Aan het station in Heist voerde de PVDA actie met pamfletten voor meer en gratis openbaar vervoer.

Dat gratis openbaar vervoer in de praktijk mogelijk is, werd aangehaald met voorbeelden uit Duinkerken, Essen, Bonn, Mannheim… “In de hoofdstad van Estland, Tallin, was dat zo’n succes dat het in heel het land werd ingevoerd”, hebben de actievoerders uit gezocht.  Ze vrezen dat door besparingsplannen bij De Lijn er nog meer bussen dreigen te verdwijnen. Het zuidelijk deel van Heist zou bijna onbereikbaar worden, terwijl de verbindingen van de deelgemeenten met het centrum nu al veel te beperkt zijn. Meer openbaar vervoer betekent ook minder auto’s in de straat en dus minder milieuvervuiling.  Bovendien kan het met milieuvriendelijke waterstofbussen die nu al bij Van Hool gebouwd worden.  Naast beter busvervoer eisen ze ook de heropening van de stationsloketten in de namiddag om een betere dienstverlening te kunnen geven.

Iverans

Iverans is een gezellig restaurant in Beerzel waar je proeft van lekkere vis- en vleesgerechten, lichte salades en pittige wok- en pastaschotels.  Het is er bovendien heerlijk vertoeven op het ruime, groene terras.

lees meer

Twice As Nice

Bij Twice as Nice vind je leuke juwelen aan leuke prijzen. De collectie wordt voornamelijk gekenmerkt door juwelen in zilver en staal en er is zelfs een collectie speciaal voor mannen.

lees meer

Het Reklameklokje

Gratis weekblad voor de regio Heist-op-den-Berg, Beerzel, Berlaar, Berlaar-Heikant, Booischot, Grootlo, Hallaar, Hulshout, Heist-Goor, Itegem, Pijpelheide, Putte, Schriek, Wiekevorst en Begijnendijk. Een uitgave van drukkerij-uitgeverij Peeters nv.

lees meer

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Speciale promoties Check het hier