Nieuws uit de regio

02-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Heistenaars zijn komediespelers

Heist mag zich dan wel dé fanfaregemeente van Vlaanderen noemen, er zijn nog méér toneelverenigingen actief die minstens elk jaar een productie op de planken brengen. Vanaf begin volgend week is de Toneelbrochure beschikbaar, een handig overzicht van de Heistse theatergezelschappen.

Luck Verbeeck, voorzitter van de Cultuurraad die  samen met Stan Geerts de gegevens heeft verzameld, is bijzonder trots op de 5de uitgave. Zelf neemt hij een sabbatjaar als regisseur bij diverse gezelschappen. Nadat hij eerder een musical schreef met liedjes van de Strangers, werkt hij nu aan een gelijkaardig project met nummers van die andere Antwerpse groep Katastroof.

In de brochure zullen toneelliefhebbers merken dat in Heist vooral komedies worden gespeeld. “Ook grote professionele gezelschappen zetten meer en meer komedies op hun speellijst”, heeft Verbeeck gemerkt. “De tijd dat men het publiek wilde laten ‘nadenken’ is gepasseerd en mensen zitten daar niet meer op te wachten, maar willen zich vooral amuseren.”. De cultuurraadvoorzitter heeft ook een idee waarom in Afrika of Azië de traditie van toneelspelen veel minder bestaat: “Wij leven de helft van het jaar binnen, in onze zetel bij de haard, in plaats van buiten. Daarom stimuleren wij met de Cultuurraad ook het toneel om de mensen buiten te krijgen en mekaar te ontmoeten.”

De Toneelbrochure vermeldt een 14-tal gezelschappen die meestal jaarlijks een volkse komedie spelen. Nieuw zijn de Zonderschotse Toneelvrienden die de fakkel overnamen van het ter ziele gegane Theater Klapetter. Uitschieter in de reeks is het Heists Kamertoneel (HKT) die in hun eigen theater aan de Kattestraat elk jaar 5 producties brengen van hoogstaand niveau. Opvallend is dat verschillende HKT-medewerkers in andere gezelschappen instaan voor de regie. Een bijzondere eend in de bijt is het Vlaams Muziek Theater, het unieke Heistse operettegezelschap dat naast een tiental voorstellingen in Heist in februari ’19, Vlaanderen rondtrekt met ‘Een nacht in Venetië’. Ook Tejater Aventoe is een beetje ‘anders’.

De Toneelbrochure is verkrijgbaar in de bib, in CC Zwaneberg, bij de toneelverenigingen of via avt@heist-op-den-berg.be

Chong San

Bij Chong San, in het hartje van Heist-op-den-Berg, ontdekt u de veelzijdige Chinese keuken. U kan er gaan eten maar kan er ook gerechten afhalen om thuis op te smullen.

lees meer

Bosmans Slaapcomfort Center

Wie goed slaapt is gezonder, energieker en opgewekter. Bij Bosmans Slaapcomfort vind je een enorm aanbod slaapsystemen, hoofdkussens, dekbedden en bedtextiel.

lees meer

Radio Christina

Al sinds 1980 is Christina een vaste waarde in het regionale radiolandschap en dat door een leuke mix van toffe muziek en nieuwtjes van dichtbij. Je kan Radio Christina nu ook online en digitaal beluisteren.

lees meer

Lingerie Ria

Lingerie, badmode, nachtkleding, ... Bij Lingerie Ria in hartje Putte vind je een overweldigende keuze voor alle maten en alle leeftijden. Bovendien word je er deskundig en persoonlijk begeleid zodat je de beste keuze maakt.

lees meer

Speciale promoties Check het hier