Nieuws uit de regio

02-10-2018 - Heist-op-den-Berg

Heistenaars zijn komediespelers

Heist mag zich dan wel dé fanfaregemeente van Vlaanderen noemen, er zijn nog méér toneelverenigingen actief die minstens elk jaar een productie op de planken brengen. Vanaf begin volgend week is de Toneelbrochure beschikbaar, een handig overzicht van de Heistse theatergezelschappen.

Luck Verbeeck, voorzitter van de Cultuurraad die  samen met Stan Geerts de gegevens heeft verzameld, is bijzonder trots op de 5de uitgave. Zelf neemt hij een sabbatjaar als regisseur bij diverse gezelschappen. Nadat hij eerder een musical schreef met liedjes van de Strangers, werkt hij nu aan een gelijkaardig project met nummers van die andere Antwerpse groep Katastroof.

In de brochure zullen toneelliefhebbers merken dat in Heist vooral komedies worden gespeeld. “Ook grote professionele gezelschappen zetten meer en meer komedies op hun speellijst”, heeft Verbeeck gemerkt. “De tijd dat men het publiek wilde laten ‘nadenken’ is gepasseerd en mensen zitten daar niet meer op te wachten, maar willen zich vooral amuseren.”. De cultuurraadvoorzitter heeft ook een idee waarom in Afrika of Azië de traditie van toneelspelen veel minder bestaat: “Wij leven de helft van het jaar binnen, in onze zetel bij de haard, in plaats van buiten. Daarom stimuleren wij met de Cultuurraad ook het toneel om de mensen buiten te krijgen en mekaar te ontmoeten.”

De Toneelbrochure vermeldt een 14-tal gezelschappen die meestal jaarlijks een volkse komedie spelen. Nieuw zijn alvast de Zonderschotse Toneelvrienden. Uitschieter in de reeks is het Heists Kamertoneel (HKT) die in hun eigen theater aan de Kattestraat elk jaar 5 producties brengen van hoogstaand niveau. Opvallend is dat verschillende HKT-medewerkers in andere gezelschappen instaan voor de regie. Een bijzondere eend in de bijt is het Vlaams Muziek Theater, het unieke Heistse operettegezelschap dat naast een tiental voorstellingen in Heist in februari ’19, Vlaanderen rondtrekt met ‘Een nacht in Venetië’. Ook Tejater Aventoe is een beetje ‘anders’.

De Toneelbrochure is verkrijgbaar in de bib, in CC Zwaneberg, bij de toneelverenigingen of via avt@heist-op-den-berg.be

Vastgoed De Bie

Vastgoed De Bie is uw volwaardige partner voor al uw vastgoedtransacties en biedt u persoonlijke dienstverlening bij de verkoop en verhuur van al uw vastgoed.

lees meer

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

F&S Projects

Bij F&S ben je aan het juiste adres voor de houten binnen- en buitenafwerking van je woning. Houten vloeren, binnendeuren, terrassen of projecten op maat, ... er is geen project te zwaar.

lees meer

Bodystyling Heist-op-den-Berg

De Bodystyling®-methode: jouw garantie op een slank, fit en gezond leven. Je gaat voor blijvend gewichtsverlies, tonnen energie en een optimale gezondheid. Bij Bodystyling® stellen we voor jou een persoonlijk stappenplan op met een figuuranalyse, een oefenschema en voedingsadvies.

lees meer

Speciale promoties Check het hier