Nieuws uit de regio

21-09-2018 - Heist-op-den-Berg

Er staat geen leeftijd op knuffels

In rusthuis Berkenhof werden Vinnie de Vis-knuffels uitgedeeld ter gelegenheid van de Werelddag tegen dementie, elk jaar op 21 september.

Een Vinnie de Vis-knuffel is een persoonlijke, eenvoudige en veilige knuffel.Hij breekt een stukje de eenzaamheid en geeft de persoon met dementie een houvast, iets vertrouwd. Hij countert de onrust en kanaliseert hun gevoelens. Vooral de staartjes aan de knuffel zetten aan om ermee te ‘frullen’. “Desnoods kan je er zelfs mee gooien als je echt boos bent”, vertelt zorgkundige Ilse van het Berkenhof. Het visje pas bovendien in elke broekzak of hand. Het knuffeltjesproject is een samenwerking van Seniorenbeweging S-Plus en Het Huis van de Mens. Een 50-tal mensen, maar vooral Christiane Van Espen uit St.Kat.Waver haakten vele honderden knuffels, dankzij gulle giften van haakkatoen. Christiane mocht dan ook mee de knuffels uitdelen in enkele Heistse rusthuizen.

Op dit moment zijn er in Vlaanderen naar schatting 131.800 personen met dementie. Tegen 2060 zal dat aantal verdubbelt zijn. Boven de 65 jaar heeft ongeveer 10 % deze ongeneeslijke ziekte, maar boven 90 jaar is dat al 40 %. Opvallend is dat er een gat van ongeveer 1 jaar is tussen de eerste symptomen van dementie en het melden ervan aan een vriend of de eigen partner. Pas 2 tot 3 jaar na de eerste tekenen wordt de diagnose gesteld door een arts. Tijdens vroege stadia van de aandoening kan een persoon met dementie onder andere geholpen worden door het aanleren van technieken om het onthouden van informatie te verbeteren, zoals een training in het gebruik van geheugensteuntjes.

L'air et L'eau

Weg met zorgen en stress na een heerlijke relaxmoment in de sauna of jacuzzi. L'air et L'eau is thuis in wellness! Je vindt er gegarandeerd een sauna voor binnen of buiten, een jacuzzi, warmtepomp of outdoor living artikelen van gekende merken om thuis heerlijk te relaxen. Een weldaad voor zowel je mentale als fysieke weerbaarheid!  

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

Het Pigment

schilder- & behangwerken - verf - raamdecoratie - tapijten - tafellinnen - sierkussens Koop al onze artikels online!    Bezoek onze webshop.  

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Speciale promoties Check het hier