Nieuws uit de regio

20-09-2018 - Heist-op-den-Berg

Zo'n bus willen we in Heist!

Tijdens het Herfstfestival op 23 september staat in de Bergstraat een prachtige bus, de BRT (Bus Rapid Transport), een topproduct van meesterbussenbouwer Van Hool en de droom van Beweging.net voor de verbinding Heist-Mechelen

De stiefmoederlijke behandeling van de regio Heist door De Lijn is alle politieke partijen een doorn in het oog. Beweging.net heeft ontdekt dat de oplossing vlak bij de deur te vinden is: de ExquiCity-bus de bus van de toekomst, geproduceerd voor alle hippe steden in de wereld, op een boogscheut van Heist.

Droom van Heist: onder deze titel werkt Beweging.net Heist-op-den-Berg al een tijdje rond het thema dat vele sociaal bewogen Heistenaars steeds onder de aandacht brachten: mobiliteit en openbaar vervoer. Onder hun impuls werd het Verkeersplatform van Heist-op-den-Berg opgestart waar iedereen die bezorgd was rond het openbaar vervoer bij elkaar werd gebracht, over partijgrenzen, overtuigingen heen.

Deze bus die voor het Cultuurplein zal staan, wordt binnenkort ingezet in Linz, Oostenrijk. “Wij moeten het met de afdankertjes vanuit Antwerpen doen en het (al zeer povere) aanbod staat flink onder druk,” aldus Luk Vanden Poel. “Nochtans wordt deze bus gemaakt op een steenworp van onze gemeente, bij Van Hool in Koningshooikt. 600 van de 3500 werknemers van bij Van Hool zijn Heistenaars. Deze hybride trambus brengt mensen comfortabel op hun bestemming. Misschien een prima connectie met de maneblussers van Mechelen? Wij gaan voor duurzaam mobiel en minder ruimteverspilling, voor schone lucht in onze straat… en gebouwd door Heistenaars. Daarom zijn we naar Koningshooikt gestapt met de vraag ‘Komt die bus eens showen in Heist’”.

Beweging.net nodigt Heistenaars uit om tijdens de autovrije Herfstopendeur in de Bergstraat een selfie te maken met de bus en die te delen op social media met hun Heistse vrienden. Wordt dit de volgende bestelling bij Van Hool? “Blijf vooral dromen! Van Hool is dichtbij!”, aldus Vanden Poel.

Zakenkantoor De Bie

Een ongeluk komt nooit gelegen maar vormt helaas een vast onderdeel van het dagelijks leven. Een goede verzekering is daarbij een zaak, maar wat als daar ook nog een uitstekende service bij kwam?

lees meer

Gysemans Bedding

Gysemans Bedding gaat voor het allerbeste slaapcomfort en kiest daarom als een van de weinige beddenzaken exclusief voor het unieke Duitse merk Schramm waar traditie en innovatie hand in hand gaan.

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Café 't Pleintje

Bij Café 't Pleintje geniet je het hele jaar door van gezelligheid! Boven kan je ook een feestzaaltje huren, ideaal voor een verjaardagsfeestje, receptie of vergadering.

lees meer

Speciale promoties Check het hier