Nieuws uit de regio

11-09-2018 - Heist-op-den-Berg

De academie, iets voor jou??

Van zondag 17 september tot 7 oktober loopt in het CC Zwaneberg een tentoonstelling met werken van de Heistse academieleerlingen.

‘Laudatio, kunstig gekruid’ toont in de exporuimte naast Het Derde Bedrijf,  de afstudeerprojecten van de 2de  (11-jarigen) en 3de graad (17-jarigen) van de afdelingen ‘beeld’, ‘digitaal beeld’ en ‘architectuur’.  De andere tentoonstelling rond de patio in de inkomhal ‘Witter dan wit’ verwijst naar de witte stenen beelden uit ‘Pierre de Caen’, die daar speciaal zijn geplaatst omwille van de lichtinval.

Het meest uitzonderlijke kunstwerk staat vanaf 15 september echter in Woonzorghuis Ten Kerselaere.  Het ‘Kopje’ is een reuze grote halve koffietas, een kunstwerk dat voortspruit uit de intense samenwerking van het atelier ‘Beeldhouwen en ruimtelijke kunst’ en de verantwoordelijken van de afdeling ‘Dementie’ in Ten Kerselaere. Het kopje verwijst naar een verleden, een bezoek bij de grootouders, en de fascinatie voor de kast met het mooiste servies. Een gouden randje nodigt je uit om plaats te nemen. Beslist de moeite om even te gaan kijken als je op de Boonmarkt passeert.

Het Heistse academiejaar wordt feestelijk geopend met een galaconcert in Zwaneberg op 15 september waar componist Ludwig van Beethoven centraal staat.

Academiedirecteur Dirk Lemmens hoopt dat toeschouwers, zowel kinderen als volwassenen, door hun bezoek aan de tentoonstelling misschien ook gebeten geraken door de academiemicrobe.

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens heeft voor iedereen de juiste zichtoplossing. Je vindt er brillen, zonnebrillen en contactlenzen van allerlei trendy merken gecombineerd met uitstekend advies.

lees meer

Clem Vercammen

Juwelen - Trouwringen - Uurwerken - Herstelatelier

lees meer

Marjel boetiek

Bij Marjel Boetiek in Westmeerbeek vind je elk seizoen opnieuw de meest stijlvolle dameskleding! Je kan er terecht voor de laatste nieuwe trends waarmee je zal stralen.

lees meer

De Hoofdzaak - Kapsalon

Een frisse snit, een knappe brushing of styling, een nieuw kleurtje, … Redenen genoeg om te genieten van een heerlijk verwenmoment bij De Hoofdzaak. U wordt er van begin af aan in de watten gelegd.

lees meer

Speciale promoties Check het hier