Nieuws uit de regio

10-09-2018 - Hallaar

Herinneringsmedaillon in plaats van 'eerste steen'

Voormalig minister Inge Vervotte heeft een herinneringsmedaillon gemetseld in het bouwproject The Village, de nieuwbouw van Ten Kerselaere voor 36 assistentiewoningen

Achter de huidige site van Ten Kerselaere, aan de Kerselarenlaan in Hallaar, komt een woontoren met een gelijkvloers en 2 verdiepingen met op elk niveau 12 assistentiewoningen. De Zusters van het Convent van Bethlehem, de voorlopers van de huidige vzw Emmaüs, hadden de gewoonte om bij elk nieuwbouwproject een medaillon in te metselen ter bescherming van de arbeiders die het gebouw optrokken. Die traditie ontstond jaren geleden toen bij een bouwproject een zwaar ongeval gebeurde. Inge Vervotte hield er aan om dat gebruik in ere te houden omdat het ook een symbool is voor de samenwerking van de verschillende mensen en belangengroepen om een project tot goed resultaat te brengen.

Oorspronkelijk was het plan voorzien voor 48 woningen, dat later een beetje werd gereduceerd, omwille van het grote aanbod op de privémarkt, onder andere een groot project in het Heistse Bergbos. Toch hebben al 86 mensen hun interesse laten blijken. Die zullen toch moeten wachten tot januari 2020 om hun intrek te kunnen nemen in de moderne assistentieflats met veel ruime glaspartijen.

Met The Village wordt de site op de Boonmarkt te Hallaar nog meer uitgebreid als verzorgingssite. Ook PVT Schorshaegen, de instelling voor mensen met een gestabiliseerde psychiatrische achtergrond, vlakbij een nieuwbouwproject in de Kerselarenlaan.

Maaikes Skin Art

Tatoeages, piercings & permanente make-up

lees meer

Hair & Beauty

Verkoop van professionele kappers- en schoonheidsproducten Haarverzorging - Kleuringen - Stylingproducten - Make-up - Nagelverzorging

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier