Nieuws uit de regio

04-07-2018 - Hallaar

Boerderij Averegten wordt plattelandshub

Boerderij in De Averegten evolueert naar een open project met een stevige publiekswerking. De boerderij wordt een plek waar bezoekers niet enkel mogen komen kijken, maar voluit mogen meedoen.

Na de inplanting van een nieuw onthaalcentrum en vernieuwing van de speeltuin in De Averegten, zet provincie Antwerpen de volgende maanden volop in op de herprofilering van de boerderij. RURANT wordt onder de arm genomen om de krijtlijnen van het project mee uit te tekenen. Er wordt gemikt op een samenwerking met diverse partners, waardoor de boerderij kan uitgroeien tot een plattelandshub met bovenlokale uitstraling.

De Averegten is al jaren gekend voor zijn uitgebreid educatief aanbod voor scholen en bezoekers. Om dit aanbod nog te versterken wordt de boerderij geherprofileerd. Bedoeling is om van een eerder klein, gesloten project naar een open project met een stevige publiekswerking te evolueren. Dit kadert in het ruimere beleid rond de recreatie- en groendomeinen, waarbij de beleving centraal staat en een ruim publiek er terecht kan voor recreatie, educatie, workshops en ontmoeting.

RURANT werkt momenteel aan een haalbaarheidsstudie, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de rollen van mogelijke partners. Verschillende kinderboerderijprojecten worden aan de mogelijkheden in De Averegten getoetst en partners en de omgeving in kaart gebracht. In het najaar volgt een concreet projectplan op basis van deze resultaten. Gedeputeerde Jan De Haes: “Streefdoel is de boerderij om te vormen van een plek waar bezoekers enkel een kijkje kunnen nemen, naar een plek waar ze mogen komen meedoen. We werken aan een open onthaal waarbij je vele hoekjes en kantjes van de boerderij kan ontdekken, terwijl je ook veel te weten komt over het boerderijleven, de dieren en tuinieren. Voor de partners denken we o.a. aan het onderwijs – richting Plant, Dier en Milieu, sociale organisaties voor jongvolwassenen en lokale landbouwers. Verder wordt ook bekendheid buiten Heist-op-den-Berg beoogd, we hopen op een bovenlokale plattelandshub met een bovenlokale uitstraling.”

 

Heytens

Op zoek naar het geknipte deco-idee? Welke stijl u ook verkiest, bij Heytens vindt u inspiratie bij de vleet. Kiezen uit het ruime aanbod stoffen en materialen, opmeten en laten plaatsen. Op naar een nieuw interieur?

lees meer

Maris Natuursteen

Enorme voorraad - Snelle levering - Scherpe prijzen - Eigen vakkundige plaatsingsdienst

lees meer

Brilcenter

Naast een ruim gamma optische brillen, zonnebrillen of sportbrillen van allerlei kwaliteitsmerken is Brilcenter ook gespecialiseerd in contactlenzen.

lees meer

De Vier Bollekes

Fan van chocolade, ambachtelijke zoetigheden en delicatessen? Bij De Vier Bollekes kan je terecht voor allerlei lekkernijen en de zoetste geschenken. Niet zo'n zoetebek? Dan vind je vast wel iets in het assortiment originele pasta's, oliën, thee, likeuren of andere heerlijkheden.

lees meer

Speciale promoties Check het hier