Nieuws uit de regio

29-06-2018 - Heist-op-den-Berg

Nieuwe site voor OCMW en gemeente

Nieuwe gezamenlijke website voor gemeente en OCMW Heist-op-den-Berg

Sinds 1 februari 2018 zijn gemeente en OCMW Heist-op-den-Berg officieel samengesmolten tot een nieuwe functionele organisatie. Hierbij kon een gezamenlijke website met de dienstverlening en het aanbod van beide entiteiten uiteraard niet ontbreken. Achter de schermen werd de voorbije maanden dan ook hard gewerkt om nog net voor de grote vakantie een volledig nieuwe website te kunnen lanceren.

In tegenstelling tot de vorige versie is de nieuwe website thematisch opgebouwd. Hierbij werd gedacht vanuit het oogpunt van de bezoeker en niet vanuit de interne organisatiestructuur. De zoekfunctie is ook veel geavanceerder en kreeg een prominente plaats op de homepage. Op die manier zou de bezoeker snel moeten vinden wat hij zoekt. De website is ook browser- en toestelonafhankelijk zodat je ook via je smartphone of tablet een mooi beeld van de site krijgt.

Een belangrijk aspect van de nieuwe website is het e-loket. Dit laat de bevolking toe om administratieve processen via de website af te handelen. Vooral voor een aantal belangrijke attesten van Burgerzaken is dit een hele stap vooruit. Door de integratie van de digitale handtekening (Intellistamp) kan de burger deze attesten 24 uur op 24 opvragen. Na beveiligde identificatie (met eID, token, ...) kan de burger de gehandtekende documenten onmiddellijk downloaden en krijgt hij een exemplaar in zijn mailbox. Hij kan ze dan zelf thuis afprinten of doormailen naar een andere instantie.

Verder kreeg de ‘look and feel’ een grondige make-over maar, voor de herkenbaarheid, bleven de huisstijlelementen en – kleuren van Heist-op-den-Berg wel behouden. Ook social media kregen een plaatsje op de nieuwe webstek zodat je makkelijk berichten, activiteiten, … kan delen op Facebook, Twitter, … Onze gemeente zet meer en meer in op social media en is naast Facebook en Twitter sinds kort ook actief op Instagram. Een overzicht van Heistse activiteiten wordt dan weer binnengehaald via de UIT-databank. Het adres van de website is hetzelfde gebleven: www.heist-op-den-berg.be.

 

 

 

Plus Home Services

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Zoek je hulp in het huishouden? Plus Home Services zorgt voor thuishulp via dienstencheques.

lees meer

Garage Michiels

Garage Michiels in Herselt is erkend verdeler van SsangYong en Mitsubishi. Je vindt er meer dan 35 jaar ervaring, een vlotte en correcte service en een moderne werkplaats met goed opgeleide techniekers.

lees meer

Bike Center

Racefietsen, mountainbikes, sporthybride fietsen, elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen of plooifietsen. Bij Bike Center vind je een fiets voor elk terrein en kan je ook terecht voor allerhande toebehoren zoals kledij en fietsonderdelen.

lees meer

Speciale promoties Check het hier