Nieuws uit de regio

28-06-2018 - Hulshout

Ter Nethe preventief tegen ondervoeding bejaarden

Ondervoeding bij bejaarden in woonzorgcentra… ook WZC Ter Nethe in Hulshout laat het niet onberoerd.

“Tijd dus om de maaltijden in ons woonzorgcentrum eens grondig onder de loep te nemen. Medirest, dat deel uitmaakt van Compass Group, verzorgt dagelijks de maaltijden voor alle 60 bewoners. Daarbij komen nog een vijftigtal gerechten die aan huis worden geleverd. Een werkgroep met alle betrokken partijen werd opgericht. Twee grote actiepunten kwamen naar voren, allebei kaderend in het thema: ‘eten doe je met je ogen’. Want je gebruikt weliswaar alle zintuigen bij het proeven van voeding, maar de ogen staan bovenaan. Proeven is allereerst kijken. Kleur en vorm zijn daarbij belangrijk. Daarmee associëren we bepaalde smaken”, klinkt het.

“De ‘goede eters’ van ons wooncentrum worden gestimuleerd om zelfstandig, voldoende en met smaak te blijven eten. Een gevarieerd aanbod moet hen nog meer plezier laten beleven aan hun maaltijd. Daardoor hebben we het klassieke plateausysteem en de vooraf gesmeerde boterhammen vervangen door twee buffetkarren. De bewoners kunnen aan het buffet kiezen waar ze die dag zin in hebben. Ze smeren zelf hun boterhammen en bij een kop koffie is het ondertussen een gezellig samenzijn. Deze autonomie, keuzevrijheid en stimulans tot beweging en zelfredzaamheid maakt van de maaltijden een activiteit op zich.”

“Er zijn ook heel wat bewoners die moeilijk (alleen) kunnen eten. Mensen met kauw- en slikproblemen. Voor hen heeft Medirest met passie het project ‘LiMi Motion’ ontwikkeld. Een aangepaste maar lekkere en gezonde voeding met een gemixte textuur die smelt in de mond. Groenten, vlees en vis behouden niet alleen hun kleur, smaak en voedingswaarden… ze zijn eveneens een streling voor het oog! Het geeft mensen met slikproblemen een ware smaaksensatie. Een extra boost om goed en voldoende te eten. Een logopediste leert het personeel correct om te gaan met de slikproblematiek bij ouderen. De twee projecten zijn sinds enkele weken gestart en de reacties zijn zeer positief.”

Lekka Lekka

Lekkere ijsjes in verrassende, uitgebreide smaken.

lees meer

Woondecor

Staat u voor een renovatie of nieuwbouw? In de 1000 m² toonzaal van Woondecor vind je een zeer ruime keuze parket, laminaat, klikvinyl, kurkvloeren, plafonds, zonwering, inbouwkasten, wandbekleding, ...

lees meer

Hoorcentrum Aerts

Hoorcentrum Aerts staat garant voor de beste hooroplossingen op maat. U kan er vrijblijvend terecht om uw gehoor te laten testen en informatie te vergaren over de best mogelijke opties om uw gehoor te verbeteren en te beschermen.

lees meer

Gunter Bosmans

Kasseien - Kleiklinkers - Natuursteen - Recuperatiesteen … Gelegd of voor de doe-het-zelver

lees meer

Speciale promoties Check het hier